Fietsen langs de Amstel

587 fois

Bent u op bezoek in Amsterdam en wilt ueen dagje fietsend de natuur verkennen? Dan kunt u rondom Amsterdam uw hartophalen. Er zijn talloze mooie routes, maar wat ons betreft is de route langsde rivier de Amstel beslist een aanrader. U kunt dan het mooie, waterrijkegebied rond Amsterdam verkennen.

Langs de Amstel

Vanuit Amsterdam fietst u langs de Amstelrichting Ouderkerk, waarbij u de mooie Riekermolen met het standbeeld vanRembrandt passeert. Na het pittoreske dorp Ouderkerk aan de Amstel fietst u viahet weidegebied de 'Ronde Hoep' langs rivieren, vaarten en kanalen. Onderwegkomt u langs schitterende oude dorpen als Vreeland, Loenersloot en Baambrugge.

WaterrijkAmsterdam

Vanuit Vreeland fietst u langs de schitterende Vecht naar Nederhorst Den Berg en viade Spiegelpolder richting Ankeveense plassen. Vervolgens gaat u via Weesp en Abcoude terug richting Ouderkerk en Amsterdam. De tocht is ongeveer 55 kilometer lang en geeft een schitterend beeld van het waterrijke gebied rond Amsterdam. Wilt u onderweg lekker lunchen, dan is het terras van 'de Voetangel'(Ronde Hoep Oost 3) een aanrader. U kunt in Amsterdam fietsen huren op vele plekken.

à proximité
Voir sur la carte