Fietsen langs de Amstel

28 fois

Bent u op bezoek in Amsterdam en wilt u een dagje fietsend de natuur verkennen? Dan kunt u rondom Amsterdam uw hart ophalen. Er zijn talloze mooie routes, maar wat ons betreft is de route langs de rivier de Amstel beslist een aanrader. U kunt dan het mooie, waterrijke gebied rond Amsterdam verkennen.

Langs de Amstel

Vanuit Amsterdam fietst u langs de Amstel richting Ouderkerk, waarbij u de mooie Riekermolen met het standbeeld van Rembrandt passeert. Na het pittoreske dorp Ouderkerk aan de Amstel fietst u via het weidegebied de 'Ronde Hoep' langs rivieren, vaarten en kanalen. Onderweg komt u langs schitterende oude dorpen als Vreeland, Loenersloot en Baambrugge.

Waterrijk Amsterdam

Vanuit Vreeland fietst u langs de schitterende Vecht naar Nederhorst Den Berg en via de Spiegelpolder richting Ankeveense plassen. Vervolgens gaat u via Weesp en Abcoude terug richting Ouderkerk en Amsterdam. De tocht is ongeveer 55 kilometer lang en geeft een schitterend beeld van het waterrijke gebied rond Amsterdam. Wilt u onderweg lekker lunchen, dan is het terras van 'de Voetangel' (Ronde Hoep Oost 3) een aanrader. U kunt in Amsterdam fietsen huren op vele plekken.