Katwijk

5206 keer bekeken

Katwijk

VVV Katwijk prijst Katwijk aan met de slogan "Katwijk Young At Heart". Waarom? Omdat Katwijk als traditionele familiebadplaats zowel jong als oud een ruime keuze aan voorzieningen en activiteiten biedt en een groot aantal uitnodigende familiepensions heeft. Je bent nooit te oud!

Lees meer

Katwijk is met haar mooie strand en leuke strandpaviljoens, het unieke en ruime winkelaanbod en de prachtige boulevard, de ideale bestemming om heerlijk te ontspannen aan de Noordzeekust.

  • Prachtige wandelboulevard, met parkeergelegenheid onder de duinen (zondag gratis)
  • Het grootste winkelgebied direct aan de kust van Nederland.
  • Heerlijk strand met strandpaviljoens en slaapstrandhuisjes.
  • Prima uitvalbasis voor een fietstocht naar Scheveningen, Noordwijk en de bollenstreek.

Nieuwe boulevard

Katwijk heeft een prachtige nieuwe boulevard. U wandelt er over een pad door de duinen, met de zee aan de ene hand en de authentieke boulevard aan de andere hand. De vuurtoren herinnert aan de geschiedenis van het vissersdorp net als de oude vissershuisjes in de straatjes rondom het gezellige centrum.

Wat kunt u doen in Katwijk?

Op het Katwijkse strand kunt u heerlijk ontspannen. Door de verhoogde duinenrij is een prachtig rustig stuk recreatie- en natuurgebied ontstaan, waar u geen hinder ondervindt van de nabijgelegen boulevard. Voor een dagje shoppen hoeft u Katwijk zeker niet te verlaten. Katwijk heeft het grootste winkelgebied direct aan de kust van Nederland. Via de ruime overdekte parkeergarage direct onder de duinboulevard, wandelt u zo het winkelcentrum van Katwijk in. Een dagkaart kost € 10.

Met uitgestrekte groene duingebieden aan de noord- en zuidkant is de badplaats bovendien een prima uitvalsbasis voor een wandel- of fietstocht naar Scheveningen of Noordwijk. Binnen een half uurtje fietst u naar de bekende bollenstreek bij Hillegom en Lisse waar, u in het voorjaar kunt genieten van de wereldberoemde, kleurrijke bollenvelden. Voor kinderen zijn een bezoek aan Duinrell, Space Expo Corpus of het nabijgelegen ‘levend museum’ Stoomtrein Katwijk Leiden een aanrader. Ook steden als Leiden, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zijn vanuit Katwijk goed bereikbaar.

Waar kunt u lekker eten in Katwijk?

Op het strand kunt u bij een van de strandpaviljoens in Katwijk heerlijk eten en drinken. Zoals bijvoorbeeld bij Restaurant Het Strand (Boulevard Zeezijde 23, Katwijk). Pannenkoekenrestaurant De Beslagkom, (Prins Hendrikkade, Zwaaikom 3) is een ambachtelijk en kindvriendelijk pannenkoekenrestaurant, met een uitgebreide kinderspeelhoek en een terras aan het water.

Strandhotels

Van Zeeland tot Zandvoort: 595 accommodaties aan het strand.

Bekijk het aanbod

Tip van de redactie: Wilt u het ultieme strandgevoel ervaren? Overnacht u dan eens op het strand! Pal op het strand van Katwijk staan compleet ingerichte strandslaaphuisjes met een uniek vrij uitzicht op zee. Wakker worden met een frisse duik en genieten van de ondergaande zon vanuit uw eigen strandhuis… een absolute aanrader!

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Uitgelicht!

Vakantiehuis De Raad van Katwijk

Geniet van het voorjaar vanuit uw vrijstaande woning nabij strand, bollenstreek en mooie steden.

Lees meer
Bekijk deze video

Aankomende evenementen