Katwijk

847 keer bekeken

VVV Katwijk prijst Katwijk aan met de slogan "Katwijk Young At Heart". Waarom? Omdat Katwijk als traditionele familiebadplaats zowel jong als oud een ruime keuze aan voorzieningen en activiteiten biedt en een groot aantal uitnodigende familiepensions heeft. Je bent nooit te oud!

Het strand van Katwijk

Katwijk ligt direct aan zee en heeft een promenade die ideaal is voor een ontspannen wandeling. Als u in Katwijk bent, bezoek dan zeker de oudste vuurtoren aan de Nederlandse kust en de kleine witte kerk. Aan de achterkant van de kerk ligt een binnentuin die omringd wordt door oude vissershuisjes. U krijgt hier een indruk van het belang van het dorp in vroeger tijden.

Vanaf de zuidkant van de boulevard fietst u het natuurgebied Meijendel in. De Pan van Persijn is een geliefd bos waar kinderen kunnen spelen en daarna een pannenkoek kunnen eten in het pannenkoekenrestaurant. 

Pal aan zee

Katwijk krijgt het hele jaar door bezoekers. 's Zomers zijn dit vooral gezinnen die van de zon en de zee komen genieten. 's Winters is het een geweldige plek om met je hond langs het strand te wandelen. Vanuit Scheveningen loopt er een prachtig fietspad waarlangs u door de duinen van Meijendel binnen een uur in Katwijk bent. Mocht u met de auto komen: op zondag kunt u gratis parkeren.


 In de buurt
Toon op kaart