Kijkduin

12 keer bekeken

Kijkduin is de minder bekende badplaats van Den Haag. De meeste strandliefhebbers kiezen voor het strand van Scheveningen, maar een half uur fietsen richting het westen ligt het strand van Kijkduin. Het strand staat bekend als een gezellig familiestrand, waar ouders in het zand een boekje lezen, terwijl hun kinderen in de branding spelen.

Winkelen en dineren

Kijkduin heeft een heus winkelcentrum waar u zeven dagen in de week kunt shoppen. Shop naar mode en sieraden in boetiekjes, schoenen- en modezaken, speur naar mooie hebbedingetjes in cadeau- en woonwinkels en trakteer uzelf op wat lekkers van de slager, banketbakker of kaasboer.

Aan de promenade van Kijkduin kunt u ook dineren in een van de vele restaurants, terwijl u kijkt naar de zonsondergang en de zee hoort ruisen op de achtergrond. U kunt kiezen voor de Mexicaans, Franse, Italiaanse en Hollandse keuken of met het gezin een pannenkoek of poffertjes eten bij Klein Seinpost of Poffertjeshuis Kijkduin.

Activiteiten in Kijkduin

Kijkduin heeft meer dan strand. Kinderen kunnen hun lol op in de speelboot ‘Atlantis’, de vuurtoren of de kunstmatige krater ‘Het Hemels Gewelf’. Sta, lig of zit in het Hemels Gewelf en het is net of u de hemel met andere ogen bekijkt. Op zaterdag en zondag kunnen kinderen zich melden bij de Jutterskeet Kijkduin, waar Ome Jan ze introduceert met het juttersvak.

Vanaf Kijkduin kunt u ook prachtige wandelingen of fietstochten maken. Fietsroutes lopen dwars door de Haagse duinen, de tuinbouw in het Westland of richting het centrum van Den Haag. U heeft het vakantiegevoel snel te pakken in Kijkduin.