EYE Amsterdam

323 keer bekeken

EYE, het filmmuseum aan het IJ in Amsterdam, nodigt u uit een bezoek te brengen aan de vier filmzalen, tentoonstellingsruimte, interactieve 'basement', museumwinkel en het café-restaurant. EYE Film Instituut Nederland leert u op bijzondere wijze kennismaken met alle facetten van film en bewegend beeld.

EYE Film Instituut Nederland

EYE is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op film en bewegend beeld. EYE toont film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en informatiedrager. Met een scherp oog voor actuele, historische en artistieke ontwikkelingen worden tentoonstellingen met omlijstende filmprogramma’s samengesteld. Speciale aandacht gaat ook uit naar de jeugd. Naast kinder- en familiefilms verzorgt EYE educatieve programma's en activiteiten voor jongeren en volwassenen. De basement biedt de bezoeker, jong en oud, de mogelijkheid om op interactieve wijze door de gedigitaliseerde collectie van EYE te struinen. In de museumwinkel is een breed assortiment aan filmgerelateerde producten te vinden en het café-restaurant, met terras op het zuiden, heeft een prachtig uitzicht over het IJ.

Bezoek EYE Amsterdam

Aan de noord-oever van het IJ, pal tegenover station Amsterdam Centraal staat het nieuwe onderkomen van EYE Film Instituut Nederland. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects heeft een in het oog springend gebouw ontworpen met onder andere vier filmzalen met totaal 640 stoelen en 1.200 m² tentoonstellingsruimte.

EYE is goed bereikbaar. Vanaf station Amsterdam Centraal gaat 24 uur per dag een gratis pont naar de overkant van het IJ en terug. Automobilisten en fietsers kunnen parkeren aan de achterzijde van het gebouw.

Daarnaast is EYE is toegankelijk voor minder validen. EYE is zeven dagen per week geopend, van 's ochtends 10.00 uur tot 's nachts 1.00 uur doordeweeks en tot 2.00 uur in het weekend.
In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
IJpromenade 1
1031KT Amsterdam