Groninger Museum

4 keer bekeken

Het Groninger Museum kunt u niet missen; recht tegenover het centraal station ziet u het krachtige ontwerp van de Italiaanse architect Mendini. In het museum vindt u een grote verscheidenheid aan kunst. De werken van het plaatselijke kunstenaarscollectief De Ploeg en de collectie Chinees en Japans porselein zijn wereldberoemd. 

De collectie 

Het museum heeft veel te bieden, o.a. op het gebied van mode, fotografie, design en schilderijen. De collectie porselein en de werken van De Ploeg hebben een speciaal plekje in het Museum. Nieuwe exposities en interactie met de bezoeker staan bij het museum hoog in het vaandel.

Het gebouw van het Groninger Museum is een robuust schouwspel van markante vormen, kleuren en materialen. Vier paviljoens, gegroepeerd rond een goud-gele toren, huisvesten tentoonstellingen van de eigen collectie van het museum. 

Kunst in Groningen 

Het Groninger Museum is het kunstmuseum van Groningen. Allerlei verschillende soorten kunst worden in een kleurrijke en speelse structuur tentoongesteld. Alleen al het ontwerp van het gebouw is een bezoekje meer dan waard.