Van Gogh Museum

724 keer bekeken

Vincent van Gogh was een 19e-eeuwse Nederlandse post-impressionistische schilder. Zijn werk was was van grote invloed op de 20e-eeuwse kunst. Tijdens zijn leven kreeg hij weinig waardering. Hij verkocht slechts één werk. Tegenwoordig trekt het Van Gogh Museum rond de 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

Leven en werken van Vincent van Gogh

Nergens ter wereld vindt u zo veel schilderijen van Vincent van Gogh onder één dak. De collectie bestaat uit meer dan 200 doeken, 500 tekeningen en 750 geschreven documenten. Deze geven samen een geweldig inzicht in zijn leven en zijn werk.

De absolute meesterwerken van het Van Gogh Museum zijn:

  • Van Gogh's zelfportretten,
  • De Zonnebloemen,
  • De Aardappeleters,
  • De Slaapkamer

Naast het werk van Vincent van Gogh bezit het museum ook een collectie over Van Gogh's geschiedenis en werk van andere kunstenaars met wie hij bevriend was of die hij beïnvloedde.

Van Gogh in Amsterdam

Laat Van Gogh u overweldigen met zijn verbazingwekkende werk en kom te weten hoe hij de kunstgeschiedenis beïnvloedde. Tip: 's ochtends is het minder druk in het museum. En u kunt uw bezoek goed combineren met het nabij gelegen Rijksmuseum.

Van Gogh 125 jaar inspiratie

In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf. Het Van Gogh Museum in Amsterdam, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Noordbrabants Museum in Den Bosch, waar gedeeltes van Van Gogh’s collectie te zien is, eren de schilder volgend jaar met bijzondere tentoonstellingen in het thema ‘Van Gogh 125 jaar inspiratie’. Daarnaast zijn in 2015 tal van jubileumactiviteiten te beleven rondom het culturele erfgoed van Vincent van Gogh in Nederland. Meer informatie volgt binnenkort.

In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
Paulus Potterstraat 7
1071CX Amsterdam
Evenementen
  • 25 sep
    Tot 17 jan

    Twee titanen, voor het eerst samen te zien in het Van Gogh Museum.