Leiden

151 keer bekeken

In de zeventiende eeuw was Leiden een van de belangrijkste en rijkste steden van Nederland. Het was de thuisbasis van vele oude meesters, waaronder Rembrandt. Als u door Leiden loopt kunt u de historische sfeer nog steeds proeven. Leiden is een schilderachtige universiteitsstad met vele grachten, hofjes en musea. In het centrum vindt u café's en restaurants.

Hoogtepunten in Leiden

Leiden is in de eerste plaats een geweldige plek om te wandelen. Het plaatselijke VVV-kantoor kan u een aantal mooie wandelroutes aanbevelen. Daarnaast heeft Leiden haar eigen Hortus Botanicus, een indrukwekkende universiteitstuin met vele soorten planten van over de hele wereld. Ook vindt u er een aantal museum met geweldige collecties kunst (De Lakenhal), geschiedenis (Rijksmuseum van Oudheden), natuur (Naturalis), natuurkunde (Boerhaave Museum) en het menselijk lichaam (Corpus).

Leidens Ontzet

Eens per jaar, op 2 en 3 oktober, veranderd de stad in één groot festivalterrein als Leiden het Leidens Ontzet viert. De kermis, de optocht, het vuurwerk, muziekoptredens en vele feesten trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers.