Rijksmuseum Amsterdam

735 keer bekeken

Het Rijksmuseum is hét nationale museum van Nederland waar het verhaal wordt verteld van Nederland, van de Middeleeuwen tot nu. De wereldberoemde hoogtepunten uit de Nederlandse Gouden Eeuw – zoals de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het Melkmeisje van Johannes Vermeer - kunt u in het Rijksmuseum bewonderen.

  • Het geheel vernieuwde Rijksmuseum is een Must see tijdens uw bezoek aan Amsterdam.
  • Bewonder topstukken uit de Nederlandse Gouden eeuw waaronder de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.
  • 8.000 objecten in 80 zalen vertellen u het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Groots heropend in 2013

Na tien jaar verbouwen, restaureren en renoveren heeft het Rijksmuseum op 13 april 2013 zijn deuren opnieuw geopend. Voor het eerst in de geschiedenis onderging het museum een totale transformatie van zowel het gebouw als de presentatie van de collectie.

De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Voor het eerst kunnen bezoekers nu een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Topstukken die u niet mag missen

De collectie van het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland van de Middeleeuwen tot nu. Kunst en geschiedenis in een internationale context. Wat u absoluut niet mag missen:

  1. De Nachtwacht, het bekendste en wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  2. De Eregalerij met schilderijen van grote meesters, zoals Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt vindt u hier naast elkaar. Ook als u maar kort de tijd heeft kunt u hier het beste van de gouden eeuw tezamen bewonderen.
  3. Neem een kijkje in het leven in de Gouden Eeuw, bekijk de eeuwenoude poppenhuizen daterend vanaf 1676.
  4. Een geweldige collectie Delfts blauw aardewerk, van theeserviezen tot vazen.
  5. De Cuypersbibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland en is na een intensieve restauratie, geheel in originele staat teruggebracht.

Nieuwe tentoonstellingsvleugel

Op 1 november 2014 opende de volledig gerenoveerde tentoonstellingsvleugel van het Rijksmuseum. In de Philipsvleugel organiseert het Rijksmuseum meerdere tentoonstellingen per jaar, zowel uit eigen collectie als met (inter)nationale bruiklenen.

Tentoonstelling: Late Rembrandt

Van 12 februari t/m 17 mei 2015 is de tentoonstelling Late Rembrandt te zien in het Rijksmuseum. Meer dan 90 meesterwerken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn op het hoogtepunt van zijn immense talent. Ontdek Rembrandt in de stad waar hij woonde en werkte.

Bezoek het Rijksmuseum

Of u nu een kort of een lang verblijf in Amsterdam gepland heeft, een bezoek aan het Rijksmuseum mag natuurlijk niet ontbreken. Het Rijksmuseum is dagelijks open van 9 tot 17 uur. De kassa van het Rijksmuseum sluit om 16.30 uur.

Tip: bezoek het Rijksmuseum voor 11 uur of na 15 uur, dan is het vaak minder druk.

Eten & Drinken

De Rijksmuseumtuin, Rijksshop en Café zijn ook zonder entreeticket te bezoeken van 9 tot 18 uur. Wilt u uw bezoek combineren met lunch of diner? RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum, dagelijks open van 11.30 – 23.00 uur. Voor informatie en reserveren ga naar: www.rijksrestaurant.nl

Rondleidingen en activiteiten

In het Rijksmuseum is voor volwassen en kinderen heel veel te doen! Het Rijksmuseum organiseert allerlei rondleidingen, activiteiten en tentoonstellingen. Voor meer informatie over het Rijksmuseum: www.rijksmuseum.nl