Keukenhof

5144 keer bekeken

24 maart 2016 - 16 mei 2016

Keukenhof is het mooiste lente park ter wereld. 7 miljoen bol bloemen bieden een unieke belevenis. In 2015 is het thema van het park Van Gogh, 125 jaar inspiratie.

  • Bezoek het mooiste lente park ter wereld.
  • Bekijk meer dan 7 miljoen bloemen in bloei op de Keukenhof.
  • Keukenhof is binnen een halfuur te bereiken vanuit Den Haag, Haarlem, Leiden, Delft en Amsterdam.
  • 2015: Groot tulpenplateau geinsprireerd op een van de zelfportretten van Van Gogh.

Nederland staat bekend om tulpen. In april en mei staan ze in bloei en zijn de bollenvelden zeker een bezoek waard. In deze periode opent de Keukenhof, het grootste bloemenpark ter wereld, haar deuren.
Ieder jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant in de Keukenhof. De vele tuinen en vier prachtige paviljoens tonen een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen. De kleuren en geuren zullen u overdonderen.

Tulpen in Nederland

De Keukenhof bestaat uit vele tuinen en vier prachtige paviljoens die u de meest magnifieke bloemen tonen die u zich kunt voorstellen. Ieder jaar creëert de Keukenhof een volledig nieuw uiterlijk voor het park, met een centraal thema. U ziet zeeën van tulpen en andere bloemen, overal waar u kijkt. Het park is maar 8 weken per jaar geopend, maar toch komen er ieder jaar ongeveer 800.000 bezoekers op af. Er is geen betere plek om van bloemen te genieten!

Nederland en bloemen

De Keukenhof is uniek in de wereld en biedt een onvergetelijke ervaring voor mensen van alle leeftijden. Helaas is het park slechts acht weken per jaar geopend. De Keukenhof is binnen een halfuur te bereiken vanuit Den Haag, Haarlem, Leiden, Delft en Amsterdam. Verkeer rondom de Keukenhof is tijdens de weken dat het park open is echter problematisch. Een geweldig alternatief is om met de fiets naar de Keukenhof te gaan vanuit Zandvoort, Noordwijk of Leiden. U fietst dan langs de tulpenvelden en kunt genieten van het unieke landschap.

Nog twee tips! Als u een bijzonder bloemrijk dagje uit wilt, kunt u een bezoek aan Keukenhof combineren met het Bloemencorso in april. Bespaar tijd en geld, en bestel uw tickets van tevoren online.

In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
Stationsweg 166a
2161AM Lisse