Kom in de Kas

21 keer bekeken

11 april 2015 - 12 april 2015

Het eerste weekend van april staat in het teken van ‘Kom in de Kas’. Een paar honderd kassen openen hun deuren voor u en laat u kennismaken met de wereld van groente-, bloemen- en plantenkwekers. Kinderen worden op een speelse manier geïntroduceerd in de hightech glastuinbouw en zien hoe hun groenten, fruit en bloemen worden ontwikkeld door robots en in laboratoria. Ouders kunnen uitleg krijgen over gezonde voeding en genieten van kookworkshops.

Ontmoet de glastuinbouw

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. De honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers liggen verspreid in meerdere regio’s verspreid over Nederland. Het is een unieke kans om eens te kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. Vol trots presenteren de kashouders de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. De laatste jaren doen steeds meer andere agrarische bedrijven mee.

Bezoek een kas

Ieder jaar trekken de ‘Kom in de Kas’ dagen meer dan 200.000 bezoekers. Wilt u ook een kas bij u in de regio bezoeken neem dan een kijkje op de website van ‘Kom in de Kas’ of vraag het aan de lokale VVV.