Tulpenfestival 2014

33 keer bekeken

16 april 2014 - 4 mei 2014

Nederlandse tulpen komen voor in verschillende gebieden. Zo zijn er tulpen in het Westland, tulpen in Noord-Holland en ook tulpen in de Noordoostpolder. Maar wist u dat de meeste tulpen van Nederland in de Noordoostpolder staan? Om u beter bekend te maken met de tulpenvelden in de Noordoostpolder is het Tulpenfestival in het leven geroepen.

Tulpen zien in de Noordoostpolder

Ieder jaar komen duizenden mensen op de tulpenvelden van de Noordoostpolder af.  De tulpenbollen die een paar maanden eerder zijn geplant, hebben hectares grond omgetoverd in kleurrijke schouwspelen.

Het Tulpenfestival heeft een route uitgestippeld die u langs de mooiste en meest uitgestrekte tulpenvelden van de polder leidt. U kunt kiezen uit wandel-, fiets-, koets- en huifkartochten. Ook kunt u uw tulpenroute combineren met culturele attracties en culinaire ervaringen.

Tulpen bekijken in de lente

De  Noordoostpolder organiseert gedurende het Tulpenfestival  allerlei bijzondere activiteiten. Wandelingen, fietsroutes, tulpenshowtuinen, mozaïekenroutes, fotowedstrijden, bloesemroutes en nog veel meer leuks valt er te beleven. Op de website van het Tulpenfestival kunt u tulpenroutes downloaden en een actuele agenda bekijken. De komende lente valt er in ieder geval genoeg te beleven in de Noordoostpolder.