Anastasia Dudina

120 keer bekeken

Anastasia Dudina

Welkom in Haarlem! Achter nagenoeg elk gebouw en elke plek in het centrum van deze oude stad zit een geweldig verhaal, een spannende legende of een rijke geschiedenis. Als je de trein uitstapt, bevind je je op een van de oudste stations van Nederland. Na een korte wandeling kom je uit bij de rivier het Spaarne en zie je het imposante gebouw van Teylers Museum, het oudste museum van Nederland, dat beschikt over een uitgebreide collectie van kunst en wetenschap.

Lees meer
Naam: Anastasia Dudina
Stad: Haarlem
Mijn tip: Bezoek de zaterdagmarkt op de Grote Markt in Haarlem.

Bezoek de zaterdagmarkt in Haarlem en ervaar de geweldige sfeer! Het is gegarandeerd het perfecte begin van een perfect weekend.

Welkom in Haarlem!

Achter nagenoeg elk gebouw en elke plek in het centrum van deze oude stad zit een geweldig verhaal, een spannende legende of een rijke geschiedenis. Als je de trein uitstapt, bevind je je op een van de oudste stations van Nederland. Na een korte wandeling kom je uit bij de rivier het Spaarne en zie je het imposante gebouw van Teylers Museum, het oudste museum van Nederland, dat beschikt over een uitgebreide collectie van kunst en wetenschap. Zin in een drankje? Breng dan een bezoekje aan de Jopenkerk, een beroemde brouwerij gehuisvest in een voormalige kerk. Een lust voor het oog en de mond!

Wat ook fijn is aan Haarlem, is dat het dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden en locaties voor reizigers ligt: Schiphol, Keukenhof, Leiden, Den Haag, de Noordzee. Amsterdam en de prachtige stranden van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee liggen op slechts 15 minuten van Haarlem. Dus wat is je volgende bestemming? Jij bepaalt!

Mijn tip: 

De zaterdagmarkt in Haarlem is allesbehalve gewoon. Deze markt wordt gehouden in het hart van de stad, op de Grote Markt, te midden van de mooiste bezienswaardigheden van Haarlem: de St. Bavokerk en het stadhuis. Terwijl je langs de verschillende kraampjes loopt, waar verse bloemen, noten, stroopwafels, kaas, brood, vis en kleding worden verkocht, hoor je verschillende talen voorbijkomen: Nederlands, Engels, Duits, Russisch. Het is verbazingwekkend hoe mensen van overal ter wereld zich zo thuis lijken te voelen in Haarlem. En ja, het is nu officieel: de zaterdagmarkt in Haarlem is uitgeroepen tot de Beste Markt van Nederland 2015!

Anastasia is Holland Ambassadeur en geniet van de dagelijkse communicatie met onze Russische fans op Facebook.

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer