Bosch evenementen

1112 keer bekeken

7 februari 2016 - 6 november 2016

Bosch evenementen

In 2016, het jaar van de 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch, staat Den Bosch in het teken van deze beroemde schilder. Met talloze culturele manifestaties en activiteiten voor alle leeftijden, wordt Jheronimus Bosch geëerd op de fantasievolle wijze die zo past bij zijn stijl.

Lees meer

In 2016, het jaar van de 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch, staat Den Bosch in het teken van deze beroemde schilder. Met talloze culturele manifestaties en activiteiten voor alle leeftijden, wordt Jheronimus Bosch geëerd op de fantasievolle wijze die zo past bij zijn stijl.

  • Bekijk hier de leukste evenementen ter ere van Jheronimus Bosch 500.
  • Vier carnaval in Den Bosch en bekijk kostuums en praalwagens in de stijl van Jheronimus Bosch.
  • Beleef de middeleeuwse tijden van Jheronimus Bosch tijdens ‘de wereld van Bosch’.

Carnavalsoptocht in het teken van Jheronimus Bosch

Locatie: centrum Den Bosch

Datum: 7 februari

De beroemde carnavalsoptocht van Den Bosch staat in 2016 in het teken van Jheronimus Bosch. Kom genieten van de uitgelaten sfeer, de prachtige kostuums en de fantasierijke praalwagens in een stad die bruist van het feestgedruis.

Dansvoorstelling Hieronymus

Locatie: Theater aan de Parade (adres: Parade 23)

Datum: 11 februari        

Een prachtige dansvoorstelling van Nanine Lining luidt de preview in van de grootste Bosch tentoonstelling ooit  gehouden in de geboortestad van de meester.

Openingsevent Bosch Experience

Locatie: Markt

Datum: 3, 4 maart

De Bosch Experience start het eerste weekend van maart met een feestelijk event en een spectaculaire lichtshow op de Markt van de stad.

Bosch Danst

Locatie: Theater aan de Parade (adres: Parade 23)

Datum: 1, 2 en 3 april

Een prachtige kinderdansvoorstelling voor het hele gezin in het theater aan de Parade, naast de grote Sint Janskathedraal in Den Bosch.

De wereld van Bosch

Locatie: Diverse podia in het centrum van Den Bosch

Datum: 4,5 juni

In de straten rond het Jheronimus Bosch Art Center klinkt er muziek, gehamer van een smidse, gejoel van spelende kinderen, geroep van kooplui. Toeschouwers lachen smakelijk om de grappen en grollen van jongleurs en narren. Mensen gaan gekleed in laatmiddeleeuwse dracht. Op diverse podia voeren theatergroepen vermakelijke kluchten op. Geuren van middeleeuwse hapjes lokken bezoekers naar de kramen en middeleeuws bier en sappen smeren de dorstige kelen. Op 4 en 5 juni 2016 kan men zich in een middeleeuwse stad wanen: ’s-Hertogenbosch in de tijd van Jheronimus Bosch. 

Bosch Parade

Locatie: Varend door het centrum van Den Bosch

Datum: 18, 20, 21 juni

Varende stoet van hedendaagse kunstzinnige creaties, geïnspireerd op de wereld van Jheronimus Bosch door het centrum van de middeleeuwse stad. Zoek een gratis plaatsje aan de vestingmuren en taluds langs de stadsrivier de Dommel maar ook aan de voet van de Citadel om deze bonte stoet te aanschouwen. De gratis app maakt je beleving compleet.

Theaterfestival Boulevard

Locatie: Diverse locaties in en om Den Bosch

Datum: 4-14 augustus

Theaterfestival Boulevard is het internationale stads- en zomerfestival van Zuid-Nederland en broedplaats voor jonge, gerenommeerde podiumkunstenaars. Dompel je onder in de inspirerende wereld van het theater en geniet van de gezelligheid op de verschillende theaterpleinen en bijzondere voorstellingslocaties. In 2016 met een uitgebreid programma geïnspireerd op Bosch.

Bosch requiem

Locatie: Sint Janskathedaal (adres: Torenstraat 16)

Datum: 6 november     

Een uniek concert in een historische setting, het Bosch requiem in de Sint Janskathedaal van Den Bosch. Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt de wereldpremière van een compositie speciaal voor dit herdenkingsjaar gecomponeerd. 

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Markt 77
5211JX

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer