Breskens

2308 keer bekeken

Breskens

Breskens ligt aan de monding van de Wester-Schelde. Er ligt vier kilometer prachtig strand met veel voorzieningen.

Lees meer

Breskens is dé maritieme badplaats bij uitstek! Dat is ook niet zo moeilijk met een eigen vissershaven en moderne jachthaven met 850 ligplaatsen. Het aan- en afvaren van de enorme zeeschepen op de Westerschelde zorgt ervoor dat een dagje strand hier nooit saai is. Waar u het duin ook oversteekt, u bereikt altijd snel het brede zandstrand.

Vier kilometer strand

Breskens ligt aan de monding van de Wester-Schelde. Er ligt vier kilometer prachtig strand met veel voorzieningen. De EHBO-post en de reddingsbrigade waken over uw veiligheid. Met de altijd aanwezig wind kunt u er goed surfen en vliegeren. Net buiten Breskens komt u schorren en slikken tegen. Veel vogels en bijzondere planten zijn hier te vinden.  

Authentiek vissersdorp

De boulevard van Breskens is een mooie plek om lekker te flaneren. Er rijden weinig auto’s. Het dorp, dat één geheel vormt met de havens, kent nog steeds de gezelligheid van het authentieke vissersdorp. Op de boulevard en in het centrum vindt u veel gezellige winkels, restaurants en terrassen. Her en der ziet u plotseling mooie doorkijkjes.  

Veiling in de vismijn

In Breskens draait alles om vis. In de vissershaven kunt u elke dag de verse vis zien binnenkomen. In de vismijn wordt de oogst geveild. Op de bovenverdieping van het veilinggebouw is het Visserijmuseum gevestigd. De Forellenfarm is een binnenvaartschip waarvan het ruim gebruikt wordt voor de kweek.

7x Michelin restaurants in Zeeland

Ontdek de allerbeste restaurants in Zeeland.

Lees meer

Ontdek meer in de omgeving
Breskens

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer