De alternatieve Elfstedentocht

448 keer bekeken

De alternatieve Elfstedentocht

De Elfstedentocht is écht een Friese topper. Je kan de tocht der tochten op je dooie gemakje afleggen, neem rustig de tijd om de Friese elf steden te verkennen. Onderweg snuift u de Friese cultuur op of bezoekt u de historische gebouwen.

Lees meer

De Friese 11 steden zijn vooral bekend om het grootste schaatsevenement van de wereld; de Elfstedentocht. Maar wist u dat de Friese Elf steden ook buiten het winterseizoen de moeite waard zijn om te bezoeken? Deze zogenaamde alternatieve Elfstedentochten zijn bijzondere manieren waarop u de provincie Friesland kan verkennen, terwijl de schaatsen in het vet blijven staan. 

Wij hebben vijf manieren uitgekozen waarop u langs de Friese Elf steden kunt reizen en diverse natuurlijke, culturele en culinaire ervaringen kunt opdoen. 

Vijf alternatieve Elfstedentochten

Motor: Laat de Friese Elf steden niet te snel aan u voorbijflitsen! Doe de Elfstedentocht per motor of per auto. Des te meer energie heeft u om te genieten van de Friese elf parels. Stap uit en geniet op uw gemak van de omgeving. 

Fietsen: De Elfstedentocht is écht een Friese topper. Je kan de tocht der tochten op je dooie gemakje afleggen, neem rustig de tijd om de Friese elf steden te verkennen. Onderweg snuift u de Friese cultuur op of bezoekt u de historische gebouwen. 

Boot: Een aanrader is de Elfstedenroute via het water. Onderweg ontdekt u het prachtige Friese landschap en vaart u door Friese, authentieke steden. Aan het einde van de dag vindt u een ligplaats in de gezellige havens. Daar kunt u nagenieten van uw avonturen op het water, is er gelegenheid voor een boodschap, het opsnuiven van de Friese cultuur of een terrasje voor een culinair verwenmoment

Wandelen: 205 kilometer te voet... klinkt zwaar, maar gelukkig kunt u het in 5 dagen doen! Stap de Elfsteden Wandeltocht en geniet van het contrast tussen de stad en het platteland. De tocht start en eindigt in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Een echte uitdaging, gelukkig kan u ‘s avonds genieten van een lekker diner en een heerlijk glas wijn.

Skeeleren: Er is geen centimeter ijs voor nodig. En toch kunt u al ‘schaatsend’ genieten van de Friese Elf steden. Doe de Elfstedentocht op skeelers en zet de tocht in een heel ander perspectief. 230 kilometer op skeelers langs de Friese Elf steden! 

Arrangementen 

Bent u geïnteresseerd in het bezoeken van de Friese Elf steden dan moet u zeker de tijd nemen om de website van Beleef Friesland te bekijken. Hier worden nog zeven andere manieren beschreven waarop u Friesland kunt ontdekken. Ook kunt u profiteren van gunstige arrangementen en bijzondere extra’s. Kortom, neem een kijkje op de website en zie Beleef Friesland voor u kan betekenen.

Ontdek meer in de omgeving
De alternatieve Elfstedentocht

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer