De Delftse Pauw

809 keer bekeken

De Delftse Pauw

Lees meer

Delft Pottery de Delftse Pauw is gevestigd langs het kanaal “de Vliet” in een traditioneel Hollands gebouw. Het bedrijf is dagelijks geopend voor rondleidingen. Een ervaren gids zal uitleggen hoe het Delfts aardewerk gemaakt wordt en over de geschiedenis vertellen. Na afloop kan de showroom en winkel  bezocht worden met een grote collectie Delfts aardewerk.

De collectie van de Delftse Pauw

Het schilderen vraagt een hoog vakmanschap. Ervaren schilders schilderen de mooie en zeer gedetailleerde decoraties met de hand. De gehele collectie is hand geschilderd. Het resultaat kan bewonderd worden in de showroom en winkel. De collectie bestaat uit het Delfts blauw en het populaire polychroom (meerkleurig). Prijzen zijn fabrieksprijzen. Dit maakt een bezoek extra aantrekkelijk.

Rondleidingen en workshops

Het is de moeite waard om Delft Pottery de Delftse Pauw te bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u met de gids de vertrekken waar het aardewerk wordt gemaakt en geschilderd. De meertalige gids zal uitleggen hoe het Delfts aardewerk vervaardigd wordt. Deze persoonlijke aanpak wordt zeer gewaardeerd door de bezoekers. De rondleiding is gratis.

Een workshop is het gehele jaar mogelijk op werkdagen. Een meester-schilder zal uitleg geven over de techniek van het schilderen, waarna een tegel of een ander voorwerp geschilderd kan worden. Voor bezoekersinformatie en openingstijden kunt u terecht op de website van de Delftse Pauw.


Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Delftweg 133
2289BD

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer