De Jeneverhoofdstad van de wereld

441 keer bekeken

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Welkom in de wereld van de jenever! Het Jenevermuseum in Schiedam is een werkende brouwerij waar u alles te weten komt over de geschiedenis van jenever en u de verschillende smaken kunt proeven.

Lees meer

Welkom in Schiedam, de jeneverhoofdstad van de wereld. Jenever is een sterk alcoholische Nederlandse drank. Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam ligt in een werkende jeneverdistilleerderij in Schiedam. Terwijl u de verschillende soorten jenever proeft en ruikt, wordt u alles verteld over de geschiedenis en het productieproces.

De geschiedenis van jenever

Jenever werd in de 16e eeuw door een Nederlander uitgevonden en werd in eerste instantie gebruikt als medicijn. In de 17e eeuw ontwikkelde jenever zich als een drank die in honderden distilleerderijen geproduceerd werd.  Merken als Bols, Henkes en De Kuyper zetten Schiedam wereldwijd op de kaart.

Stil uw dorst

In het Nationaal Jenevermuseum Schiedam komt u niet alleen alles te weten over de geweldige geschiedenis en producieprocessen van jenever, hier worden ook de beste jenevers geserveerd. U kunt het museum niet verlaten zonder deze Nederlandse drank geprobeerd te hebben. Geniet ervan!

Ontdek meer in de omgeving
Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Adres: 
Lange Haven 74 - 76
3111CH Schiedam

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer