De pleinen van Den Haag

1302 keer bekeken

De pleinen van Den Haag

De Hofstad, Den Haag, heeft vele prachtige, historische pleinen. In dit artikel noemen we alleen de zes mooiste, die zich in het centrum bevinden en allemaal op loopafstand van elkaar liggen.

Lees meer

De Hofstad, Den Haag, heeft vele prachtige, historische pleinen. In dit artikel noemen we alleen de zes mooiste, die zich in het centrum bevinden en allemaal op loopafstand van elkaar liggen.

Het Binnenhof

Het Binnenhof is al eeuwenlang het politieke hart van Nederland. De gebouwen rond het Binnenhof, zoals de Ridderzaal, de Eerste en de Tweede Kamer en het Torentje van de minister-president zijn zeker een bezoek waard.

Het Buitenhof

Het Buitenhof ligt naast het Binnenhof en is een heerlijke plek om iets te eten of te drinken. 's Zomers kunt u hier op het terras van een van de vele cafés zitten. Er is ook een bioscoop, voor als u zin hebt in een film.

Het Plein

Ook het Plein ligt naast het Binnenhof, maar dan aan de andere kant. Dit historische plein is omringd door imposante gebouwen, en overdag kunt u er terecht in de vele lunchrooms en restaurants. 's Nachts veranderen deze zelfde plekken echter in cafés en clubs. Het Plein is een van de belangrijkste uitgaansplekken van Den Haag.

De Plaats

De Plaats is een van de kleinere pleinen van Den Haag. Het is gelegen tegenover de Hofvijver en is biedt een mix van restaurants, lunchrooms en winkels. Op dit plein voltrokken zich vele historische gebeurtenissen vanwege zijn ligging, pal naast de Gevangenpoort.

Het Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout kunt u het hele jaar door vele fantastische foto's maken. De meest karakteristieke elementen zijn de lindebomen, het majestueuze Hotel Des Indes en het voormalig koninklijk paleis, waar tegenwoordig de Eschercollectie tentoon wordt gesteld. In de lente wordt het plein opgefleurd door duizenden felgekleurde krokussen.

De Grote Markt

Door de eeuwen heen is het marktplein van Den Haag veranderd in een groot openluchtcafé  omringd door bars en clubs. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat vindt u hier mensen die het naar hun zin hebben. 's Zomers worden op de Grote Markt vaak muzikale evenementen georganiseerd.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer