Dierentuin Artis

1084 keer bekeken

Dierentuin Artis

In dierentuin Artis wonen maar liefst 750 verschillende diersoorten, waaronder zebra's, giraffen, olifanten en chimpansees. Daarnaast groeien er in Artis 300 soorten bomen en zijn er vele tuinen die elke lente in bloei staan. Geen enkele andere plek in Amsterdam biedt meer natuur per vierkante meter dan de oudste dierentuin in Nederland.

Lees meer

In dierentuin Artis wonen maar liefst 750 verschillende diersoorten, waaronder zebra's, giraffen, olifanten en chimpansees.  Daarnaast groeien er in Artis 300 soorten bomen en zijn er vele tuinen die elke lente in bloei staan. Geen enkele andere plek in Amsterdam biedt meer natuur per vierkante meter dan de oudste dierentuin in Nederland.

Natuurlijke leefomgeving

Eén van de sterke punten van Artis zijn de natuurlijke leefomgevingen voor de dieren. Dit kunt u als bezoeker ook ervaren. Het ene moment bevindt u zich op de savanne met de gnoes, zebra's en gazelles, het andere moment bent u in het Aquarium, omringd door koraalriffen en haaien. Ook krijgt u er te zien wat er in de Amsterdamse grachten leeft.

Meer dan alleen een dierentuin

Stelt u zich een dierentuin voor zoals hierboven beschreven en voeg daar het grootste Planetarium van Nederland en de fraai in stand gehouden 19e-eeuwse architectuur aan toe. Artis is meer dan alleen een dierentuin, het is een opmerkelijke plek waar natuur, cultuur, kennis en plezier elkaar ontmoeten.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Plantage Kerklaan 38 40
1018CZ Amsterdam
Bekijk deze video: Kinderen

Met de kinderen op vakantie?

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer