Dordrecht

3133 keer bekeken

Dordrecht

Dordrecht kon zich door de strategische ligging aan een kruising van rivieren in de middeleeuwen ontwikkelen tot een bloeiende handelsstad. De levendige handel in hout, graan en wijn trok kooplui en ambachtslieden aan van ver over de stadsgrenzen. Het rijke verleden is nog altijd tastbaar wanneer je langs de oude binnenstadshavens, monumenten, bochtige straten en de rivieren van Dordrecht loopt. Niet te missen zijn de Grote Kerk, de alom geprezen schilderijencollectie van het Dordrechts Museum, de prachtige interieurs van de oude burgemeesterswoning Huis van Gijn en het dertiende-eeuwse augustijnenklooster Het Hof.

Lees meer

Ontdek de oudste stad van Nederland, Dordrecht, en geniet van de bijzondere sfeer, musea en de beroemde binnenstadhavens.

  • Geniet van vele monumenten als de Grote Kerk, Het Hof en de oude burgemeesterswoning Huis van Gijn.
  • Wandel een ‘Rondje Dordt’ en bekijk de binnenstadshavens, monumenten en historische plekjes.

Historische binnenstad

Hollands oudste stad ligt aan brede rivieren en laat u genieten van talloze monumenten, historische binnenstadhavens en vooral een geweldige sfeer. Wandel of vaar door de stad, bezoek de Grote Kerk en Het Hof, dwaal rond in museum Huis van Gijn, kijk je ogen uit in de vele kunst-en antiekwinkels en ontmoet Hollandse meesters in het Dordrechts Museum.

Hoogtepunten van Dordrecht

Dordrecht kon zich door de strategische ligging aan een kruising van rivieren in de Middeleeuwen ontwikkelen tot een bloeiende handelsstad. De levendige handel in hout, graan en wijn trok kooplui en ambachtslieden aan van ver over de stadsgrenzen. Het rijke verleden is nog altijd tastbaar wanneer je langs de oude binnenstadshavens, monumenten, bochtige straten en de rivieren van Dordrecht loopt.

Niet te missen zijn de Grote Kerk, de alom geprezen schilderijencollectie van het Dordrechts Museum, de prachtige interieurs van de oude burgemeesterswoning Huis van Gijn en het dertiende-eeuwse augustijnenklooster Het Hof.

Bezoek Dordrecht

Dordrecht kun je het beste te voet ontdekken. Volg bijvoorbeeld het ‘Rondje Dordt’, een bewegwijzerde wandeling langs de binnenstadshavens, monumenten, belangrijke historische plekjes en aanlokkelijke winkelstraten. Door die oude havens kun je varen in een fluisterboot, langs in het water gebouwde huizen en onder duistere bruggen door. Op de fiets kan je een bezoek aan Dordrecht eenvoudig combineren met het natuurschoon van Nationaal Park De Biesbosch.

Meer in de omgeving

Niet ver van Dordrecht vindt u ook de cosmopolitische havenstad Rotterdam waar u kunt genieten van mooie architectuur, musea en volop gezelligheid. Wilt liever wat rust en ruimte, dan is Zeeland perfect voor u. Hier vindt u de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes. Zeer de moeite waard!

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Dordrecht voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Bereikbaarheid en parkeren in Dordrecht

Dordrecht ligt op iets minder dan anderhalf uur rijden vanaf Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Het is goed bereikbaar per openbaar vervoer en bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Tip: aan de oostzijde van het centrum kunt u maximaal 24 uur gratis parkeren op het parkeerterrein Energiehuis.

Tip van de redactie:

Niet ver van Dordrecht kunt u een schitterende route fietsen in de Biesbosch en langs de molens van de Alblasserwaard. In dit unieke stukje Nederland ziet u hoe Nederlanders al eeuwenlang leven in en van de natuur leven. Niet voor niets een beschermd werelderfgoed!

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Villa Augustus

Het meest bijzondere hotel van Dordrecht huist in een oude watertoren. Een unieke locatie nabij het oude centrum.

Dordrecht, Zuid-Holland

Bekijk beschikbaarheid

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer