Ecomare

610 keer bekeken

Ecomare

EcoMare is het centrum voor de wadden en de Noordzee op Texel. Hier kom je alles te weten komen over de natuur op Texel, het waddengebied en de Noordzee.

Lees meer

De Wadden en de Noordzee zijn hele mooie natuurgebieden waar we met z'n allen heel zuinig op moeten zijn. Het centrum Ecomare op Texel laat je die schoonheid zien met een aantal exposities maar ook door middel van de bewoners zelf: zeehonden en vogels. 

Zeehonden

Ecomare is een opvangcentrum voor zieke zeehonden en babyzeehonden die hun moeder kwijt zijn. Als ze opgeknapt zijn, worden ze weer uitgezet in de Waddenzee. Per jaar worden zo'n dertig tot veertig zeehonden in de Waddenzee uitgezet. Dat was vroeger wel anders. Toen bleven alle opgevangen zeehonden in het centrum omdat er nog op gejaagd werd. 

Vogels

De vogels spartelen nog wat tegen, maar ze zullen straks blij zijn dat de olie weer uit hun verenpak is. Hoe dat precies in z'n werk gaat kun je zien in de vogelopvang. Niet alleen besmeurde vogels maar ook zieke of gewonde vogels vinden in EcoMare een plek om aan te sterken. Alle vogels kiezen na verloop van tijd weer het luchtruim.

Ontdek meer in de omgeving
Ecomare
Adres: 
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer