EK Atletiek 2016, Amsterdam

430 keer bekeken

6 juli 2016 - 10 juli 2016

EK Atletiek 2016, Amsterdam

In de zomer van 2016 is het zover; dan zal voor het eerst in de geschiedenis het Europees Kampioenschap Atletiek plaatsvinden in sportstad Amsterdam.

Lees meer

In de zomer van 2016 is het zover; dan zal voor het eerst in de geschiedenis het Europees Kampioenschap Atletiek plaatsvinden in sportstad Amsterdam.

© Michael Steele
  • Ontdek meer over Amsterdam als organisator van het Europees Kampioenschap Atletiek.
  • 1.300 atleten, strijdend in 44 disciplines, genieten van alle faciliteiten in Amsterdam.
  • Naast het Olympisch Stadion worden er ook onderdelen in het centrum van de stad georganiseerd.

Olympisch Stadion

Van 6 tot en met 10 juli 2016 zullen ruim 1.300 atleten uit 50 Europese landen op jacht gaan naar medailles in een van de 44 atletiekdisciplines. En dat wordt een fantastisch spektakel dat zich hoofdzakelijk af zal spelen in het fraaie Olympisch Stadion, dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen in 1928.

Athletics like never before

Maar Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als het niet iets bijzonders zou organiseren. Daarom heeft deze vooruitstrevende sportstad ervoor gezorgd dat een aantal sportevenementen ook echt de stad in komen. Zo zullen er kwalificatierondes voor het speer- en discuswerpen op het Museumplein zijn, midden tussen het Rijks-, Van Gogh- en Stedelijk Museum. Dit innovatieve concept sluit goed aan bij de slogan van het EK Atletiek 2016 ‘Athletics like never before’.

Halve marathon en publieksrace

In 2016 zal er voor het eerst een halve marathon worden toegevoegd aan het uitgebreide aantal onderdelen. Bovendien komt er op dezelfde dag (10 juli) een recreatieve race van 10 kilometer voor amateurs. Ook voor deze races zullen zowel de start als finish op het Museumplein worden georganiseerd. Een unieke ervaring. Doet u mee?

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer