Fiets en Wandelbeurs

113 keer bekeken

11 februari 2017 - 12 februari 2017

Fiets en Wandelbeurs

Op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI kunt u zich uitgebreid laten inspireren en informeren over alle mogelijkheden.

Lees meer

Fietsen en wandelen blijft onverminderd populair, zowel op vakantie in het buitenland als in ons eigen Nederland. Steeds meer landen en regio’s ontwikkelen routes, paden en arrangementen. Op de Fiets en Wandelbeurs in de jaarbeurs Utrecht kunt u zich uitgebreid laten inspireren en informeren over alle mogelijkheden.

Wandelen en fietsen in Europa

Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken hebben duizenden kilometers aan bewegwijzerde fietsroutes over rustige wegen en paden. In Frankrijk zijn de Voies Vertes in opmars; oude spoorbanen en jaagpaden langs rivieren en kanalen die zijn omgetoverd tot prachtige, autovrije fiets- en wandelroutes. Spanje heeft wandelroutes aangelegd over de historische schapendriften of Cañadas Reales.

Fiets- en wandelknooppunten

Voor de korte vakantie of voor een tochtje tijdens het weekend lonkt ons eigen land. In slecht een paar jaar tijd is nu bijna heel Nederland net als Vlaanderen bedekt met de praktische fietsknooppunten. Een netwerk van wandelknooppunten is de volgende stap en in opmars zijn de zogenaamde Boerenlandpaden. Ontdek het allemaal in het Beneluxpaviljoen op de Fiets en Wandelbeurs.

En verder te beleven…

De beurs biedt ook ruimte aan voorlichting over materialen en de nieuwste ontwikkelingen. Er is een groot fietsparcours, waar u de nieuwste modellen kunt testen. Bekende buitensporters en redacteuren nemen hun publiek mee op hun reizen tijdens doorlopende lezingen in zeven zalen. In praktische workshops leert u zich voor te bereiden op een fietsvakantie. En in het gps-paviljoen wordt u bijgepraat over de werking van een gps-apparaat in de praktijk.

Fietsvakanties

Ontdek Nederland op de fiets tijdens een georganiseerde fietsvakantie.

Lees meer

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer