Fietsverhuur in Amsterdam

3232 keer bekeken

Fietsverhuur in Amsterdam

Amsterdam is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Het is geen enorme stad als je kijkt naar het aantal vierkante kilometers. Maar als grote, internationale metropool is Amsterdam zeker niet klein te noemen. De inwoners nemen ook voor grotere afstanden de fiets, want het landschap is vlak en goed berijdbaar en er zijn overal fietspaden met eigen verkeersborden en –lichten. Bovendien is een parkeerplaats voor de auto moeilijk te vinden en duur. Een fiets huren tijdens uw verblijf in Amsterdam is waarschijnlijk de goedkoopste en leukste manier om de stad te zien.

Lees meer

Amsterdam is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Het is geen enorme stad als je kijkt naar het aantal vierkante kilometers. Maar als grote, internationale metropool is Amsterdam zeker niet klein te noemen. De inwoners nemen ook voor grotere afstanden de fiets, want het landschap is vlak en goed berijdbaar en er zijn overal fietspaden met eigen verkeersborden en –lichten.

Bovendien is een parkeerplaats voor de auto moeilijk te vinden en duur. Een fiets huren tijdens uw verblijf in Amsterdam is waarschijnlijk de goedkoopste en leukste manier om de stad te zien.

Waar kunt u fietsen huren in Amsterdam

De meeste fietsen in Amsterdam zijn van het ouderwetse soort met één versnelling en een terugtraprem. Dit is een goede keuze voor de beginnende fietser omdat ze relatief gemakkelijk te bedienen zijn. Huur een fiets om u te verplaatsen tussen de bezienswaardigheden; van het Centraal Station kunt u vrijwel overal heen. Of verken de winkeltjes langs de kanalen.

Bij de VVV kunt u een kaart van “Amsterdam per fiets” krijgen. Hierop staan alle routes, reparateurs, verboden gebieden en andere wetenswaardigheden vermeld. Huur vervolgens een fiets en ga op stap. U kunt fietsen huren bij o.a. de volgende verhuurders:

  • Bike City in de Jordaan – alleen Hollandse fietsen. Hier laten ze toeristen graag op Hollanders lijken.
  • Damstraat Rent-a-Bike – te vinden op de Dam en per dag wat goedkoper dan Bike City.
  • Yellow Bike Amsterdam – 3 minuten lopen vanaf het het Centraal Station. De fietsen zijn knalgeel, dus u bent duidelijk te herkennen als toerist. Dit kan handig zijn voor de beginnende fietser.
  • Mike's Bike Tours – fietsverhuur per dag en rondleidingen met gids door de stad en zijn omgeving.

Kosten, deals en andere fietsers

Het is in Amsterdam niet moeilijk een winkel te vinden waar u fietsen kunt huren. De kosten variëren van ongeveer €9 tot €13 per dag. Soms biedt de verhuurder een fietstoer met gids aan, mogelijk via een extern bureau. Ook bij pakketdeals zit soms fietshuur in Amsterdam inbegrepen. Vergeet niet dat fietsen een integraal onderdeel is van het leven in Holland. Andere fietsers rijden alsof ze op de fiets zijn geboren en zijn soms behoorlijk assertief (of zelfs agressief). De fietspaden zijn duidelijk aangegeven voor de veiligheid van fietsers en automobilisten.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer