Hermitage Museum

1365 keer bekeken

Hermitage Museum

Een van de mooiste musea van Amsterdam in een indrukwekkend gebouw aan de Amstel. Neem de tijd om de geweldige exposities van de grootste dependance van de Hermitage in Sint-Petersburg in u op te nemen.

Lees meer

Hermitage Amsterdam is de grootste dependance van de wereldberoemde Hermitage in Sint-Petersburg. Het bevindt zich in het prachtige gebouw Amstelhof aan de rivier de Amstel.

De overdonderende collectie van meer dan drie miljoen objecten in het 'moedermuseum' staat garant voor de indrukwekkendste wisselende tentoonstellingen in Amsterdam.

Tentoonstellingen in Hermitage Amsterdam

De hoofdexpositie is altijd tijdelijk, en wisselt om het half jaar. Hermitage Amsterdam heeft ook twee kleinere vaste tentoonstellingen. De ene vertelt het verhaal van de lange band tussen Rusland en Nederland. De andere gaat over de geschiedenis van het gebouw Amstelhof, dat 324 jaar lang een bejaardentehuis was.

Russische geschiedenis in Amsterdam

Als u niet van plan bent om een bezoek te brengen aan Sint-Petersburg, kunt u in Amsterdam meer te weten komen over Russische kunst, geschiedenis en cultuur. Neem de tijd om de geweldige exposities van de grootste dependance van de Hermitage in Sint-Petersburg in u op te nemen.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Amstel 51
1018EJ Amsterdam

Hollanders van de Gouden Eeuw

Unieke portrettenserie uit de 17de en 18de eeuw in de Hermitage Amsterdam.

Lees meer
Blog:

From Russia with love

  1. Denise Mosbach

We onderhouden al ruim 200 jaar banden met Rusland, waarbij koeien werden geruild voor wodka. De culturele kruisbestuiving ging echter verder. Denise Mosbach zoekt naar de culturele invloeden van Rusland in Nederland.

Lees meer

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer