Het Noordbrabants Museum

2564 keer bekeken

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum toont de geschiedenis van Brabant aan de hand van een prachtige collectie. Naast kunstenaars als Breughel en Sluijters ziet u hier ook werken van Van Gogh uit zijn Brabantse periode.

Lees meer

Het Noordbrabants Museum toont de geschiedenis van Brabant aan de hand van een prachtige collectie. Naast kunstenaars als Brueghel en Sluijters ziet u hier ook werken van Van Gogh uit zijn Brabantse periode.

  • Ontdek de geschiedenis van Brabant in Het Noordbrabants Museum.
  • Bezoek het Vincent van Gogh paviljoen en bekijk zijn ‘Brabantse werk’ en leven.

Het Noordbrabants Museum, dat samen met het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch het hart van het museumkwartier in Den Bosch vormt, geeft een uniek beeld van het leven in Brabant door de eeuwen heen.

Het Verhaal van Brabant

Het verhaal van Brabant is een unieke presentatie over de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant. Ontdek aan de hand van historische voorwerpen en kunstobjecten de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Brabant. Kerkelijk zilver, fraai bewerkt glas, wandtapijten, beeldhouwkunst en een ruime collectie Brabantse werken van Vincent van Gogh vertellen u over hoogte- en dieptepunten in het dagelijks leven van de bevolking vanaf de middeleeuwen tot nu.

Noord-Brabant door de eeuwen heen

De vaste collectie toont werken uit de late middeleeuwen, zoals 'het Oordeel Gods', werken van Pieter Brueghel de Jonge uit de 16e eeuw, de Spittende Boerin van Vincent van Gogh en moderner werk van bijvoorbeeld Jan Sluijters, Theo Kuypers en Pieter Stoop.

Tip van de redactie

Vanaf Het Noordbrabants Museum vertrekt een inspirerende fietsroute door het authentieke Brabantse landschap. De fietsroute geeft een mooi beeld van de ontwikkeling die Vincent van Gogh in zijn Brabantse periode doormaakte.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Verwersstraat 41
s-Hertogenbosch

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer

Treed in de voetsporen van Van Gogh

Dit zijn de mooiste Van Gogh locaties in Nederland.

Lees meer