Hoe werkt het fietsknooppunten systeem?

1953 keer bekeken

Hoe werkt het fietsknooppunten systeem?

In Nederland doen ze er alles aan om het fietsers gemakkelijk te maken. Bijvoorbeeld met het fietsknooppuntennetwerk. Hiermee kunt u perfect uw dagtochtjes door de regio uitstippelen en komt u op de mooiste, rustigste plekjes in Nederland, die u anders niet snel ontdekt. We leggen u hier in het kort uit hoe het knooppunten-systeem werkt...

Lees meer

Met het fietsknooppuntennetwerk kunt u perfect uw dagtochtjes door de regio uitstippelen en komt u op de mooiste plekjes in Nederland. We leggen u hier in het kort uit hoe het knooppunten systeem werkt.

  • Ruim 7600 fietsknooppunten door heel Nederland.
  • Gemakkelijk zelf de leukste dagtochten plannen en fietsen.
  • Fietsknooppunten sluiten perfect aan op de LF routes (Landelijke Fiestroutes).

Het fietsknooppuntensysteem werkt heel eenvoudig. U fietst een bepaalde route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het volgende genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.

Kies de afstand en route...

Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. Met behulp van de online fiets routeplanner of een kaart met knooppunt nummers bepaalt u zelf op welk knooppunt u wilt beginnen. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en u kunt op pad.

...en volg de knooppunten

U rijdt van knooppunt naar knooppunt en telkens vindt u hier een bord met het nummer. Ook ziet u bij dit bord altijd een kaart zodat u weet waar u bent en waar de andere knooppunten zijn. Dat werkt heel duidelijk en u kunt ook altijd uw route aanpassen. Let op, de routes tussen twee knooppunten worden altijd in twee richtingen aangegeven.

Ga naar de fietsrouteplanner.

Bekijk deze video: Knooppunt naar knooppunt

Fietsknooppunten zijn ideaal voor het uitstippelen van een fietstocht. Bekijk hier een kort filmpje met uitleg over de Fietsknooppunten.

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer