Hollandse kaaswinkels

413 keer bekeken

Hollandse kaaswinkels

Kaas is belangrijk in Holland en dat geldt natuurlijk ook voor Amsterdam. De economie van het land en de stad draait om de voornaamste exportproducten voor consumenten, zoals bloemen, kaas en bier. Maar Holland is niet overal hetzelfde. Elke regio van het land heeft een andere smaak en een heel eigen sfeer. Kaas is hiervan het perfecte voorbeeld. In de kaasexport in Holland gaat jaarlijks meer dan 7 miljard euro om. En het aantal kaasvariëteiten dat wordt geproduceerd, is enorm.

Lees meer

Kaas is belangrijk in Holland en dat geldt natuurlijk ook voorAmsterdam. De economie van het land en de stad draait om devoornaamste exportproducten voor consumenten, zoals bloemen, kaas en bier. Maar Holland is niet overal hetzelfde. Elke regio van het land heeft een andere smaak en eenheel eigen sfeer.Kaas is hiervan het perfecte voorbeeld. In de kaasexport in Holland gaat jaarlijks meer dan 7miljard euro om.  En het aantal kaasvariëteiten dat wordt geproduceerd, is enorm.

De beste kaaswinkels in Amsterdam

Bij een reis naar Amsterdam kunt u meerdere kaaswinkels bezoeken en desmaken uit verschillende regio in Holland proeven. Er zijn vele zeer goede kaaswinkels in de stad. U kuntze in elke wijk vinden.

  • Wandel in de wijkOud Zuid eens naar de Stadionweg. Hier zit L'Amuse, waar u de Hollandse kazenkunt vergelijken met die uit de rest van de wereld. De winkel heeft meer dan 400 soorten en bewaart elkekaas in de specifieke omstandigheden die bij het product horen.
  • Kaashuis Trompaan de Utrechtsestraat of Elandsgracht, dat een verzameling van Hollandsekaasvariëteiten, versgebakken brood en wijn aanbiedt.
  • De bekendstekaaswinkel is waarschijnlijk Reypenaer Winkel en Proeflokaal (op de Singel). Reypenaer is een klein kaasbedrijf dat zijn eigenwinkel drijft en workshops over kaas en kaasproeverijen organiseert in dekelderruimte. Het is een goede bekende in de toeristenindustrie enveel pakketreizen bezoeken het Proeflokaal. 
  • Kaashandel Kef(aan de Marnixstraat) heeft geweldige Franse en Hollandse kazen in hetassortiment.

Proef Holland

Als u zelf op pad gaat, heeft u natuurlijk nog meer mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen een fiets te huren en op “kaastoer”te gaan. Bezoek de ene winkel na de andere en proef alle mogelijke kaassoorten. Als u avontuurlijker bent, kunt u de trein nemen naareen van de dorpen of steden buiten de stad en de boerderijen bezoeken. Als u Amsterdam en omstreken bezoekt, hoort een pauzemet kaas en koffie (of bier) er gewoon bij.

Blog:

Say cheese

Nederland wordt vaak gezien als “kaasland”. Onze Goudse en Edammer kaas zijn wereldwijd bekend. Maar Nederlandse kaasmakers hebben nog veel meer te bieden.

Lees meer

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer