Kaasmarkt in Gouda

1838 keer bekeken

Kaasmarkt van Gouda

De Goudse kaasmarkt wordt in de lente en zomer gehouden voor het stadhuis en de oude kaaswaag. Gouda staat bekend om zijn typisch Hollandse kaas. Goudse kaas vertegenwoordigt ongeveer 60% van de totale Hollandse kaasproductie. De kaasmarkt in Gouda is (samen met de markt in Edam) een van de weinige overgebleven kaasmarkten in Holland. Alhoewel de markt extra is aangekleed voor toeristen, vervult hij nog steeds zijn oorspronkelijke doel: als kaasmarkt voor de plaatselijke boeren.

Lees meer

Wist u dat 60% van de Hollandse kaas uit Gouda komt? Dit is ook dé plek om de traditionele kaasmarkt te bezoeken. Tijdens dit historische schouwspel ziet u hoe boeren en handelaren onderhandelen over de prijs.

  • Bekijk de eeuwenoude traditie van kaashandelaren.
  • Proef de originele Goudse kaas tijdens een ‘High Cheese’.
  • Gouda is makkelijk te bereiken vanuit Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

Tijdens de kaasmarkt waant u zichzelf terug in de tijd. Voor het prachtige oude stadhuis van Gouda worden op traditionele wijze de kazen verhandeld. Boeren en handelaren beklinken de koop met een ‘handjeklap’. In de maanden april tot en met augustus wordt de markt elke donderdagochtend gehouden.

Activiteiten

Gouda biedt een scala aan activiteiten waarin kaas de hoofdrol speelt. Zo kunt u een rondrit maken met de Kaasexpress, het traditionele kaaswegen bekijken in de Goudse Waag of kaas proeven tijdens een High Cheese in de museumtuin.

Overnachten in Gouda

Wilt u overnachten in de kaasstad van Nederland? Bekijk hier het aanbod van de leukste hotels in Gouda.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Gouda

Ontdek kaasstad Gouda met de prachtige historische binnenstad en monumenten.

Lees meer

Best Western Hotel Gouda

Het Best Western hotel in Gouda ligt aan de rand van het historische centrum. De suites ademen met hun kaas-, stroopwafel-, en kaarzenthema Gouda.

Boek nu

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer

De Nederlandse Keuken

Proef en ontdek de puur en (h)eerlijke keuken van Nederland.

Lees meer