Landgoederenroute Overijssel (43 km)

212 keer bekeken

Landgoederenroute Overijssel (43 km)

Landgoederenroute Overijssel (43 km)

Lees meer

De provincie Overijssel kent talloze historische landgoederen, havezaten en buitenplaatsen die meestal nog in goede staat zijn en waar u vaak van harte welkom bent. Uiteraard zijn het schitterende bouwwerken en zijn ze vaak gelegen in bosrijke gebieden, omringd door eeuwenoude bomen. Kortom, prachtige plekken om even af te stappen tijdens een heerlijke fietstocht.

Hemelse ontdekking

Tijdens deze fietstocht komt u ook langs de Hanzestad Deventer, het mooie plaatsje Olst en zoals gezegd, de vele Sallandse landgoederen. Een mooie plek om even te bekijken is Landgoed Hoenlo, één van de oudste havezaten van Salland én de plek waar schrijver Harry Mülisch 'De ontdekking van de hemel' schreef.

Herma's theetuin

Een andere leuke plek voor een tussenstop is Herma's Theetuin (Bockhorsterstraat, Olst). De naam zegt 't al; hier kunt u heerlijk buiten zitten tussen de weilanden, koeien en boerderijen met een lekker broodje of een kopje thee. Een ander leuk adresje is 'Rustpunt boerderij het Rozenvoorde', een prachtige boerderij uit 1783 waar u kunt genieten van een eenvoudig hapje of een drankje. Adres: Rozenvoordedijk 4, Olst.

Download hier de fietsroute (als PDF)

Ontdek meer in de omgeving
Landgoederenroute Overijssel (43 km)

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer