Met de auto naar Nederland

722 keer bekeken

Met de auto naar Nederland

Met de auto komt u in Nederland overal. De wegen zijn goed onderhouden en dankzij de verkeersborden en wegwijzers vindt u gemakkelijk de weg. Vanaf Amsterdam zijn steden zoals Utrecht, Rotterdam, Den haag, Delft en Leiden in een uur te bereiken. In ongeveer drie uur bent u in Groningen of Maastricht. Nederland kent maar twee tolwegen: de Westerscheldetunnel en Dordse Kil.

Lees meer

Vanuit België bereikt u met de auto eenvoudig Nederland. Een vakantie met de auto biedt u de vrijheid om heerlijk in uw eigen tempo door Nederland te reizen. Nederland is een ideaal land met de auto, u komt overal! Ook zijn de wegen goed onderhouden en dankzij de verkeersborden en wegwijzers vindt u gemakkelijk de weg.

Voorbeelden van afstanden:

Vanuit Antwerpen naar:
Breda – 55 km
Cadzand – 90 km
Maastricht – 110 km
Scheveningen – 129 km
Amsterdam – 159 km
Nationaal Park de Hoge Veluwe – 171 km
Texel – 214km (tot Den Helder – excl oversteek met de veerpont)
Groningen – 308 km

Brandstof

Tankstations zijn in Nederland overal te vinden. Naast brandstof zijn er vaak ook eten, drinken en tijdschriften te krijgen. U kunt het beste binnen de bebouwde kom tanken, want langs de snelweg is de brandstof duurder. Over het algemeen zijn tankstations 7 dagen per week open en verkopen ze diesel, benzine en in de meeste gevallen LPG.   

Maximumsnelheid  

De maximumsnelheid op de snelwegen varieert van 100 tot 130 kilometer per uur. Op N-wegen mag u maximaal 80 kilometer per uur rijden, en binnen de bebouwde kom 50 of 30 kilometer per uur. 

Snelheidsovertredingen 

Overal in Nederland staan flitspalen en worden verkeerscontroles gehouden. Rijd niet te snel, bel tijdens het rijden alleen handsfree, rijd niet als u hebt gedronken. Doet u dit wel, dan kan de boete al snel oplopen tot een paar honderd euro. .

Meer informatie over autorijden in Nederland kunt u hier lezen.

Een rondje Noord-Holland met de auto

Bezoek de grootste bloemenveiling, het kaasstadje Edam, Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en Monnickendam.

Lees meer

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer