Monument van Amsterdamse bouwkunde

158 keer bekeken

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage is het belangrijkste monument van de 19e-eeuwse bouwkunde in Nederland. Laat u inspireren, net als duizenden architecten van over de hele wereld vóór u.

Lees meer

De Beurs van Berlage wordt gezien als het belangrijkste monument van de 19e-eeuwse bouwkunde van Nederland. Het bakstenen gebouw was Berlage's eerste ontwerp, dat hem in één klap wereldberoemd maakte.

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage werd gebouwd tussen 1898 en 1903. Voordat er met de bouw gestart kon worden, moest echter een deel van de rivier de Amstel, waar voorheen de koopvaardijschepen aanlegden, drooggelegd worden. Het indrukwekkende gebouw van rode baksteen is gedecoreerd met afbeeldingen van historische figuren en symbolische illustraties.

Het hoofddoel van de Beurs van Berlage was de handel. Het gebouw huisvestte jarenlang de effectenbeurs. Tegenwoordig is het een belangrijke locatie voor vergaderingen en evenementen

Beurs van Berlage Museum

Het indrukwekkende gebouw is een echte blikvanger binnen het Amsterdamse stadsgezicht. Als u vanuit de richting van het Centraal Station het Damrak afloopt, komt u de Beurs van Berlage al snel tegen aan uw linkerhand.  Het Beurs van Berlage Museum en een deel van het beursgebouw zijn nu toegankelijk voor het publiek.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Damrak 243
1012ZJ Amsterdam

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer