Museum Catharijneconvent Utrecht

793 keer bekeken

Museum Catharijneconvent

Een bekroond museum over het heden, het verleden en de toekomst van het christendom in Nederland. Ervaar de unieke, actuele collectie van zowel protestantse als katholieke werken.

Lees meer

Museum Catharijneconvent bevindt zich in de binnenstad van Utrecht in een voormalige middeleeuws klooster. Hier komt u meer te weten over de fascinerende geschiedenis van het christendom in Nederland. Het verleden, het heden en de toekomst worden toegelicht aan de hand van historische objecten en multimedia.  

Protestantisme en katholicisme onder één dak 

Wat dit museum uniek maakt in de wereld is de collectie die bestaat uit een combinatie van zowel protestantse als katholieke werken. Ook van belang is de diversiteit van de collectie, die onder andere verfijnd goud en zilver, heiligenbeelden, GSUS jeans, schilderijen van oude meesters zoals Rembrandt, videokunst en eeuwenoude manuscripten bevat. 

Bekroonde collectie 

Museum Catharijneconvent heeft vele prijzen gewonnen voor zijn uitmuntende collectie. Naast de permanente collectie, vindt u in het museum veel tijdelijke collecties met Bijbelse thema's. Het is tijd om u te verdiepen in de religieuze aspecten van Nederland.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Lange Nieuwstraat 38
3512PH Utrecht
Video City Film Museum Catharijneconvent Utrecht

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer