Museum Het Prinsenhof in Delft

349 keer bekeken

Museum Het Prinsenhof

Museum ‘Het Prinsenhof’ (The Prince’s Court) in Delft is a former convent from where William of Orange successfully fought against the Spanish occupation in the 16th century. The Dutch Royal House are descendants of William of Orange. Het Prinsenhof shows you how his actions led to the foundation of the Dutch Republic.

Lees meer

Museum Het Prinsenhof in Delft is een voormalig klooster van waaruit Willem van Oranje met succes tegen de Spaanse bezetters vocht in de 16e eeuw. Het Nederlandse Koninklijk Huis stamt af van Willem van Oranje In Het Prinsenhof ziet u hoe zijn acties leidden tot de stichting van de Nederlandse Republiek. 

Willem van Oranje

De idealen van Willem van Oranje waren eenvoudig: hij streefde naar tolerantie en vrijheid van religie. Maar hiervoor was onder bestuur van de Spanjaarden geen ruimte. Er ontstond een revolutie tussen de calvinistische Nederlanders en de katholieke Spanjaarden, waarin Willem van Oranje bekend werd als Vader de Vaderlands.

Op 10 juli 1584 werd Willem van Oranje door Balthasar Gerards vermoord op een trap in Het Prinsenhof. Zijn twee zoons, Maurits en Frederik Hendrik, gingen door met de oorlog en overwonnen uiteindelijk.

De Kogelgaten

U leert in museum Het Prinsenhof alles over Willem van Oranje en de opstand tegen Spanje. Historische objecten, kunst en de kogelgaten in de muur op de plek waar Willem van Oranje werd neergeschoten brengen de geschiedenis tot leven. Maak een fascinerende reis door de Nederlandse geschiedenis.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Sint Agathaplein 1
2611HR Delft

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer