Naarden

2880 keer bekeken

Naarden

Lees meer

Naarden is een prachtige vestingstad in het groene Gooi en een van de best geconserveerde vestingsteden van Europa. Naarden speelde een cruciale rol als verdedigingswerk in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is tegenwoordig een stad vol adembenemend monumenten.

Hoogtepunten van Naarden

De vesting van Naarden is gebouwd in de vorm van een ster. Wandel over de eeuwenoude verdedigingswerken en bewonder de bastions, grachten, verhogingen en stadspoorten. Bezoek ook het Nederlands Vestigingsmuseum om meer te weten te komen over de functionaliteiten van en het leven in de vesting.

Naarden telt ook tal van historische gebouwen en monumenten, zoals het Spaanse Huis, het stadhuis en de Sint-Vituskerk, waar jaarlijks de Matthäus Passion wordt opgevoerd.

Bezoek Naarden

De prachtige vestingstad Naarden leent zich uitstekend voor een dagje uit. Bezoek de verdedigingswerken, het Nederlands Vestigingsmuseum, de historische binnenstad en de groene omgeving. Mocht u ooit de kans krijgen dan is een bezoek aan de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in de Sint-Vituskerk in Naarden zeer aan te bevelen.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Authentieke dorpjes rondom het IJsselmeer

Tezamen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland.

Lees meer

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer