Najaar in het Rijksmuseum

83 keer bekeken

7 september 2016 - 8 januari 2017

Najaar in het Rijksmuseum

Vanaf 7 oktober 2017 zijn er in het Rijksmuseum in Amsterdam 2 prachtige tijdelijke tentoonstelling in het Rijksmuseum. Ook het altaarstuk Lucas van Leyden is tijdelijk te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum.

Lees meer

Vanaf 7 oktober 2017 zijn er in het Rijksmuseum in Amsterdam 2 prachtige tijdelijke tentoonstellingen in het Rijksmuseum. Ook het altaarstuk Lucas van Leyden is tijdelijk te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum.

  • Bekijk de Nachtwacht van de 16de eeuw van Lucas van Leyden in de Eregalerij
  • Ga in de vakantie met de familie op onderzoek en teken dieren in het dierenatelier
  • Boek uw toegangskaarten voor het Rijksmuseum online

Hercules Segers

7 oktober 2016 t/m 8 januari 2017

Het Rijksmuseum presenteert vanaf 7 oktober 2016 voor het eerst een compleet overzicht van één van de meest mysterieuze en experimentele kunstenaars uit de Gouden Eeuw: Hercules Segers. Zijn wonderbaarlijke berglandschappen en eindeloze vergezichten getuigen van een bijzondere verbeeldingskracht. De tentoonstelling omvat 18 schilderijen en 110 afdrukken van 54 prenten.

Frans Post. Dieren in Brazilië

7 oktober 2016 – 8 januari 2017

In deze echte familietentoonstelling staat u oog in oog met Braziliaanse landschappen, voorstudies én tientallen opgezette dieren. Daarnaast is er dierenatelier waar families en kinderen tijdens de herfst- en kerstvakantie dieren kunnen onderzoeken en tekenen.

Topstuk Lucas van Leyden te gast in Rijksmuseum

Het meesterwerk het 'Laatste Oordeel' (1526-27) van Lucas van Leyden, de Nachtwacht van de 16de eeuw, is tot en met 2018 te gast in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Het drieluik is het absolute topstuk van Museum De Lakenhal in Leiden. In de afgelopen 450 jaar heeft het altaarstuk Leiden slechts twee keer kort verlaten. Lucas van Leyden (1494-1533) wordt al vroeg in heel Europa gezien als wonderkind vanwege zijn sublieme etsen en tekeningen. Als tekenaar, graficus en schilder was hij een belangrijke inspiratiebron voor vele generaties schilders, waaronder Rembrandt van Rijn

Koop hier uw toegangskaartje voor het Rijksmuseum

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Museumstraat 1
1071XX Amsterdam

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer