Nimas Norma

135 keer bekeken

Nimas Norma

"De schoonheid van de historische stad Den Haag is moeilijk te weerstaan. Wanneer je er ook bent, de stad is in elk seizoen even betoverend". Nimas Norma, gepassioneerd wereldreiziger, is onze Holland Ambassadeur.

Lees meer
Naam: Nimas Norma
Plaats: Den Haag
Mijn tip: Ervaar het culturele en historische evenement Prinsjesdag in Den Haag

De schoonheid van de historische stad Den Haag is moeilijk te weerstaan. Wanneer je er ook bent, de stad is in elk seizoen even betoverend.

De mooiste stad van Nederland

Als je me zou vragen of liefde op het eerste gezicht echt bestaat of niet, dan zeg ik: ja! Want Den Haag was de eerste Nederlandse stad die ik ooit bezocht, en toen ik deze prachtige stad voor het eerst zag was ik op slag verliefd. De schoonheid en charme van het Binnenhof (tegenwoordig parlementsgebouw, maar vroeger het kasteel van een graaf), het prachtige park en meer van het Buitenhof en zelfs het Vredespaleis waarin meerdere VN-rechtbanken gevestigd zijn – ik kon het allemaal niet weerstaan.

En Den Haag heeft niet alleen een rijke geschiedenis, het is ook een internationale stad waar meerdere VN-, EU- en NAVO-organen en –hoofdkwartieren gevestigd zijn. Om er een paar te noemen: het Internationaal Strafhof, het Joegoslavië-tribunaal, meerdere andere oorlogsmisdaad-tribunalen en Europol.

Voor Indonesische mensen is Den Haag een centrum van Nederlands-Indonesische cultuur, dankzij de historische relatie tussen de twee landen. In Den Haag wonen zeer veel mensen van Indonesische komaf, waardoor er ontzettend veel heerlijk Indonesisch eten, restaurants en toko’s te vinden zijn.

Mijn tips:

Ervaar het culturele en historische evenement Prinsjesdag dat elk jaar op de derde dinsdag van september wordt gehouden in Den Haag. Op deze dag kun je de koning en koningin van Nederland zien tijdens hun rit van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof, in een gouden koets omringd door een escorte te paard. In de Ridderzaal van het Binnenhof spreekt de koning vervolgens zijn troonrede uit om het nieuwe parlementaire jaar te openen.

Bezoek Den Haag in de winter als het koud genoeg is om het bevroren meer van het Binnenhof te bewonderen – het is schitterend mooi. In de lente tref je de stad vol met schitterende bloemen, en vooral het Vredespaleis ziet er extra betoverend uit wanneer de bloementuin voor het gebouw in volle bloei staat. ’s Zomers is het strand van Scheveningen de grootste trekpleister in de omgeving, en in de herfst is het heerlijk en ontspannend wandelen in het Haagse bos, te midden van de verkleurende bomen.

Nimas Norma, gepassioneerd wereldreiziger, is onze Holland Ambassadeur. Ze woont in Nederland en deelt graag haar ervaringen met de fan-community in Indonesië. Oorspronkelijk komt ze uit Solo, op Java, maar tegenwoordig Den Haag is haar nieuwe thuis.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer