Panorama Mesdag

1650 keer bekeken

Panorama Mesdag

Een bezoek aan het grootste ronde schilderij van Europa, Panorama Mesdag, kost niet veel en is uw tijd meer dan waard. Ga op een spannende reis door de tijd en ruimte en bezoek het strand van Scheveningen in 1880.

Lees meer

U ziet de zee, het strand, de duinen en het vissersdorp Scheveningen, en dat terwijl u in de binnenstad van Den Haag bent. Dit dankzij het grootste "ronde"schilderij van Europa, Panorama Mesdag.

Scheveningen in 1880

Panorama Mesdag is een 14 meter hoge illusie met een omtrek van 120 meter. Het is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, zijn vrouw en een aantal vrienden. Het is een van de mooiste en grootste overgebleven panorama's ter wereld.

Het panorama neemt u mee terug naar het jaar 1880. Het strand krioelt van de activiteit: visserschepen worden het strand op getrokken, er vindt een militaire oefening plaats en mensen genieten van de zon en van het water. U kunt zelfs Mesdags vrouw zien schilderen op het strand.

Een reis door de tijd en ruimte

Panorama Mesdag is een ervaring in tijd en ruimte, een spectaculaire illusie die werkelijkheid lijkt te worden. Een bezoek aan het museum kost niet veel en duurt slechts een half uur.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Zeestraat 65
2518AA Den Haag
Watch this video: Panorama Mesdag

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer