Restaurants in Leiden

350 keer bekeken

Restaurants in Leiden

Leiden is dan wel een studentenstad, maar dat betekent niet dat u hier alleen maar bruine kroegen en goedkope daghappen vindt. Integendeel! De stad heeft een bruisende culinair aanbod dat varieert van visrestaurants tot ‘soul food’ en van de Franse tot de Chinese keuken. Bekijk hier het overzicht van de meest bijzondere restaurants in Leiden.

Lees meer

Leiden is dan wel een studentenstad, maar dat betekent niet dat u hier alleen maar bruine kroegen en goedkope daghappen vindt. Integendeel! De stad heeft een bruisende culinair aanbod dat varieert van visrestaurants tot ‘soul food’ en van de Franse tot de Chinese keuken. Bekijk hier het overzicht van de meest bijzondere restaurants in Leiden.

City Hall (Stadhuisplein 3): de naam van het Italiaanse restaurant verraad al de bijzondere ligging onder het stadhuis van Leiden. De keuken is op en top Italiaans en u kunt hier uren genieten van kleine hapjes onder de ‘heaters’ op het grote terras.

Vishandel Atlantic (Levendaal 118): een visje happen in Leiden kunt u het beste doen bij vishandel Atlantic. In 2012 wonnen de Turkse eigenaren van deze viszaak de titel van beste haring van Nederland. U kunt de vishandel ook iedere zaterdag vinden op de markt.

De La Soul (Morsstraat 60): soul music & soul food. Het is genieten bij De La Soul, waar u kleine hapjes bestelt en deelt met uw tafelgenoten. De gerechten komen uit het zuiden van de Verenigde Staten en voeden de ziel.

Het Prentenkabinet (Kloksteeg 25): al jaren een van de toprestaurants van de stad, waar koks verrukkelijke gerechten bereiden uit de Franse en internationale keuken. Gelegen in de schaduw van de Pieterskerk beleeft u hier een bijzonder avondje uit.

Het Koetshuis “De Burcht” (Burgsteeg 13): onderaan het fort ‘de Burcht’ ligt een restaurant waar u zeven dagen in de week terecht kunt voor een lunch, high tea of diner. Ook een koffie en appeltaart op het terras is een aanrader!

De Gaanderij (Nieuwstraat 32): waar ooit een koffiebranderij huisde zit tegenwoordig een restaurant met een oer-Hollandse ambiance. Bestel hier een Hollandse maaltijd of zet uw tanden in hun bekende spareribs.

In den Doofpot (Turfmarkt 9): een restaurant van topniveau. Bestel  a la carte of een van de menu’s en laat u verrassen door de kookkunsten van de chef. De sommelier helpt u een keuze te maken uit de wijnkaart.

Brasserie Meelfabriek Zijlstroom (Zijldijk 28, Leiderdorp): de voormalige meelfabriek net buiten Leiden is omgebouwd tot een brasserie waar de koks heerlijke gerechten bereiden met de beste en vaak biologische seizoens- en streekproducten.

’t Crabbetje (St. Aagtenstraat 5): vis, vis en nog eens vis. ’t Crabbetje is het visrestaurant van Leiden waar u kunt genieten van allerlei heerlijke visgerechten. Of wat dacht u van een ‘Fruits de Mer’ met flesje witte wijn…

Surakarta (Noordeinde 51-53): wilt u de Indonesische keuken proeven dan moet u naar Surakarta. De Javaanse gerechten zijn net wat zoeter van aard en moet u zelf pittiger maken met de huisgemaakte sambal.

Restaurant La Diva (Noordeinde 23): La Diva heeft geen menukaart, want de keuken werkt met de producten van het seizoen. Laat u dus verrassen door de lekkerste gerechten en de creativiteit van de kok.

Restaurant the Bishop (Middelweg 7-9, Leiden): Een nieuw hip restaurant voor culinaire fijnproevers. Lovende recensies.

Lot en de Walvis (Haven 1) Direct aan de Haven gelegen met een groot terras aan het water en een huiselijke sfeer. De keuken is geïnspireerd op wereldse gerechten en internationaal. U kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Het Pakhuis( Doelensteeg 8) In het monumentale pand kunt u heerlijk lunchen, borrelen en dineren in een ongedwongen sfeer. Jong publiek en trendy inrichting. Ook hebben zij een knusse (verwarmde) tuin.

Eeterij en Proeflokaal Het Stadsbrouwhuis in Leiden, (Aalmarkt 13) Bierliefhebbers kunnen hier uitstekend een biertje drinken met meer dan 20 wisselende bieren op tap. Een aantal bieren worden ter plekke gebrouwen en midden in het café staan grote tanks (ketels) en een brouwhuis. Een bezoekje waard!

Galerie Café de Leidse Lente (Haagweg 4) Het huiskamerrestaurant van Leiden, waar kunst en een artistieke sfeer samenkomen.  Er wordt gewerkt zonder menukaart, de verschillende dagmenu’s worden op een krijtbord geschreven. Veel creatieve lui en cultuurliefhebbers en regelmatig live muziek.

Ontdek meer in de omgeving
Restaurants in Leiden

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer