Roermond

1959 keer bekeken

Roermond

Roermond, gelegen tussen Venlo en Maastricht is een heerlijke winkelstad, en verkozen tot Beste Binnenstad 2009-2011! Van boetiekjes in monumentale panden tot het Designer Outlet Centre dat jaarlijks meer dan drie miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In Roermond is iedere zondag koopzondag.

Lees meer

Roermond, gelegen tussen Venlo en Maastricht is een heerlijke winkelstad, en verkozen tot Beste Binnenstad 2009-2011! Van boetiekjes in monumentale panden tot het Designer Outlet Centre dat jaarlijks meer dan drie miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In Roermond is iedere zondag koopzondag

  • Ontdek historisch Roermond met de St. Christoffelkathedraal, Caroluskapel en de Munsterkerk.
  • Geniet van de locale specialiteiten en geode restaurants.
  • Ga heerlijk shoppen in het Designer Outlet Centre.

Historische binnenstad

De stad Roermond heeft een rijk rooms verleden. Dit uit zich in de vele kerken die de stad rijk is. De St. Christoffelkathedraal, De Caroluskapel en de Munsterkerk zijn zeker een bezoek waard.

Bourgondisch Roermond

Lekker uit eten gaan is in Roermond geen enkel probleem! Geniet op een terras van de Roermondse specialiteiten zoals Christoffelbier, Christoffeltaart en Cuypersgebak of ga uitgebreid eten in één van de vele knusse cafeetjes en restaurants die de stad rijk is.

Roermond stad aan het water

Vanuit de Roermondse binnenstad liggen de Maasplassen op loopafstand. Ruim 3000 hectare grote en kleine plassen liggen aaneengeschakeld met de Maas en vormen een prachtig decor voor watersport en natuurliefhebbers. Er zijn grenzeloze mogelijkheden voor de hedendaagse waterliefhebber zoals moderne jachthavens, surf- en zwemstranden, uitstekende visstekken en gezellige oevercampings. Uniek te noemen is dat u met een boot tot in de stad kunt varen. Ook zijn er vanuit de binnenstad diverse rondvaarten mogelijk.

Meer in de omgeving

Wilt u even weg uit de stad, dan bieden de Maasplassen alles voor een leuke dag uit. Zwemmen, surfen, zeilen, duiken, vissen en waterskiën; alles kan in de Maasplassen. Een ander fraai natuurgebied, niet ver van Roermond is het terrassenlandschap van de Meinweg. Ook zeer de moeite waard!

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Roermond voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie:

Niet ver van Roermond vindt u het ‘witte dorpje’ Thorn. Dit vroegere vorstendom met karakteristieke witte huizen is een bijzondere trekpleister.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Roermond

Roermond is de winkelstad van Midden-Limburg met de grootste outlet shopping centrum van Benelux.

Lees meer

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer