Rosse Buurt Amsterdam

5231 keer bekeken

Rosse Buurt

Niet tot genoegen van alle Amsterdammers, is hun stad bij velen vooral bekend om de rosse buurt. Eigenlijk heeft het er zelfs drie, maar 'de Wallen' in de oude stad is de grootste en de bekendste. Als de avond valt wandelen opgewonden en nieuwsgierige massa's in de gloed van de rode verlichting langs de vele seksclubs en raamprostituees.

Lees meer

Terwijl de meeste grootsteden een rosse buurt of ‘Red Light District’ hebben, heeft Amsterdam wellicht de bekendste. Eigenlijk heeft het er zelfs drie, maar 'de Wallen' in de oude stad is de grootste en de bekendste. Dit gebied van Amsterdam is een van de oudste delen van de stad. De statige herenhuizen langs de grachten en de Oude Kerk zijn een blik waard, maar het is lastig om niet afgeleid te worden door de vele seksclubs en raamprostituees. 

Etalages Kijken

Vanaf de 14e eeuw is de voormalige havenbuurt langzaam uitgegroeid tot een gebied vol sekswinkels, bordelen, homobars, coffeeshops, peepshows en raamprostitutie. Het fluorescerende rode licht is kenmerkend voor dit gebied.

Een bekende toeristische attractie

Denk vooral niet dat u de enige toerist bent die deze straten bewandelt. De rosse buurt is een van de belangrijkste trekpleisters van Amsterdam. De plaatselijke VVV kan ook een rondleiding voor u verzorgen. De aanwezigheid van de politie en beveiligingscamera’s zorgen ervoor dat ‘De Wallen’ een van de veiligste buurten van Amsterdam zijn.

Boek uw hotel

Bekijk het volledige aanbod en boek direct uw hotel in de rosse buurt in Amsterdam.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer