Sneekweek

661 keer bekeken

5 augustus 2017 - 10 augustus 2017

Sneekweek

Begin augustus begint in Friesland traditiegetrouw de Sneekweek. De Sneekweek wordt ieder jaar georganiseerd door de Koninklijk Watersportvereniging Sneek. Het is het grootste zeilevenement op Europese binnenwateren. Liefhebbers van de zeilsport, maar ook duizenden feestgangers komen op dit watersportevenement af.

Lees meer

Begin augustus begint in Friesland traditiegetrouw de Sneekweek. De Sneekweek wordt ieder jaar georganiseerd door de Koninklijk Watersportvereniging Sneek. Het is het grootste zeilevenement op Europese binnenwateren. Liefhebbers van de zeilsport, maar ook duizenden feestgangers komen op dit watersportevenement af.

Sneekweek: watersport en feesten

De feestelijke sfeer van de Sneekweek is al net zo bekend als de zeilwedstrijden zelf. Verschillende feestelijke activiteiten, waaronder een kermis en een grote braderie, maken van de Sneekweek een geweldige uitgaansweek. In Sneek zeggen ze niet voor niets: ‘overdag voor de eer, ’s avonds voor de sfeer’.

Feestelijke traditie

De Sneekweek wordt traditioneel geopend met een vlootschouw, een show met honderden boten en vuurwerk.  De op één na laatste wedstrijddag op woensdag, staat bekend als Hardzeildag, het hoogtepunt van de Sneekweek. Op deze dag is er onder andere de Friesland-Holland race waarin de Friezen het tegen de Hollanders opnemen.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Marktstraat 18
8601CV Sneek

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer

Nederland Waterland

Maar liefst 26 procent van ons land ligt onder de zeespiegel. Hoe we omgaan met het water en ervan genieten ziet en beleeft u op meerdere plaatsen.

Lees meer