Space Expo Noordwijk

461 keer bekeken

Space Expo Noordwijk

Space Expo is een permanente tentoonstelling waar bezoekers een uniek kijkje krijgen in de wereld van de ruimtevaart. Vragen als: hoe werkt zwaartekracht?, wat is een zwart gat?, wat doen satellieten?, worden hier op een leuke en leerzame manier beantwoord. En dat niet alleen want zo vind u er zelfs een echte maansteen en het ruimtepak van Andre Kuipers en zonnecellen van de Hubble Space Telescoop.

Lees meer

Alles over de ruimte ontdek je bij Space Expo in Noordwijk. Space Expo is Europa’s eerste ruimtevaarttentoonstelling.

  • Leer alles over de ruimte bij Space Expo.
  • Neem de 'Space Train' en bekijk de ontwikkelingen van het ESTEC.

Space Expo is een permanente tentoonstelling waar bezoekers een uniek kijkje krijgen in de wereld van de ruimtevaart. Vragen als: hoe werkt zwaartekracht?, wat is een zwart gat?, wat doen satellieten?, worden hier op een leuke en leerzame manier beantwoord. En dat niet alleen want zo vindt u er zelfs een echte maansteen en het ruimtepak van Andre Kuipers en zonnecellen van de Hubble Space Telescoop.  

ESTEC; waar het echt gebeurt!

De tentoonstelling ligt op het terrein van ESTEC (European Space Technology and Research Centre) in Noordwijk waar bijna alle ruimtevaartprojecten van de Europese Ruimtevaart-organisatie ESA worden bedacht en begeleid tijdens de ontwikkeling. Uniek om daar eens rond te mogen neuzen.

Extra bijzonder: maak een ritje met de Space Train

Uw bezoek bij Space Expo wordt nog extra bijzonder tijdens een ritje met de Space Train. Deze speciale rondleiding door de ontwikkelings- en testruimtes van ESTEC duurt een uur en is alleen in het weekend en tijdens vakanties. Belangrijk: in verband met de veiligheid is legitimatie verplicht.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer