Spoorwegmuseum

407 keer bekeken

Spoorwegmuseum

In het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht wordt de geschiedenis van onze spoorwegen spelenderwijs uit de doeken gedaan.

Lees meer

Spoorwegmuseum

Een museum dat iedereen leuk vindt? Kom naar het Nederlands Spoorwegmuseum. In het oude Maliebaanstation in Utrecht wordt de geschiedenis van onze spoorwegen spelenderwijs uit de doeken gedaan.

De vier werelden van het Spoorwegmuseum

Je reis door de tijd begint in De Grote Ontdekking (wereld 1). Met een koptelefoon op je hoofd dwaal je tussen de huisjes van een Engels mijndorpje. In het theater van Droomreizen (wereld 2) gaat een wereld voor je open. Natuurlijk ben je ook benieuwd wie de mensen waren die aan het spoor werkten en wil je de locomotieven zien die sissend voorbij kwamen stomen. In Stalen Monsters (wereld 3) stap je in een attractie en maak je een adembenemende tocht door het leven van toen. In de Werkplaats (wereld 4) kunt je tenslotte de oude locomotieven, wagons en rijtuigen bekijken. EduTRAINers geven je persoonlijk tekst en uitleg.

Heimwee-Express

Heimwee naar lang vervlogen tijden? Stap dan ieder laatste weekend van de maand in de Heimwee express voor een nostalgische rit. Enkele historische treinen zoals De Blokkendoos, De Hondenkop of de Blauwe Engel staan bij het Maliebaanstation klaar voor een rit die veel verder gaat dan het museum…

Bezoek voor meer informatie de website van het Spoorwegmuseum.

Ontdek meer in de omgeving
Spoorwegmuseum
Adres: 
Maliebaanstation
3581XW Utrecht

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer