Tentoonstelling Daubigny, Monet, Van Gogh: Impressies van het landschap

356 keer bekeken

21 oktober 2016 - 29 januari 2017

Tentoonstelling Daubigny, Monet, Van Gogh

Tentoonstelling Daubigny, Monet, Van Gogh: een unieke tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Koop gelijk uw ticket en laat het ticket op uw smartphone zien bij de voucherlane

Lees meer

Van 21 oktober 2016 tot en met 29 januari 2017 toont het Van Gogh Museum in Amsterdam de tentoonstelling Daubigny, Monet, Van Gogh: Impressies van het landschap, waarin de grote invloed van Daubigny op Van Gogh en andere grote impressionistische schilders als Monet, Pissarro en Sisley word getoond.

© Charles Francios Daubigny, The Mesdag Collection
  • Unieke kans om voor het eerst Daubigny’s rol zien als de grondlegger van het impressionisme
  • Verdiep je in Daubigny als grote inspirator voor Vincent van Gogh
  • Koop uw tickets direct online

De tentoonstelling

De tentoonstelling gaat over Charles- François Daubigny geroemd om zijn vernieuwingsdrang en geliefd bij verzamelaars, critici en het grote publiek. Voor het eerst laat het museum Daubigny’s rol zien als de grondlegger van het impressionisme en als grote inspirator voor Vincent van Gogh en andere grote impressionisten van de jaren 1860 en 1870.

Tekeningen van het landschap

In de 19de eeuw was het tekenen van landschappen enorm populair. Van Gogh bewonderde het werk van landschapschilder Daubigny en zag hem als grote vernieuwer van de Franse schilderkunst. Dit is terug te zien in de sfeervolle natuurgezichten van de School van Barbizon, maar ook in Van Goghs expressieve boerenvelden. In het prentenkabinet  is er tegelijkertijd met de tentoonstelling ook een presenatie te zien met de mooiste tekeningen van het Franse landschap uit het Van Gogh Museum

Meer Van Gogh

Ontdek nog meer van Vincent van Gogh. Ook het Kröller-Müller Museum in nationaal park de Hoge Veluwe bezit een indrukwekkende collectie met werken van Van Gogh. Of fiets door de wereld van Van Gogh en ontdek zijn roots in het Brabantse land. De fietsroute is bekroond als Europese fietsroute van het jaar 2015.

Meer in de omgeving

Na een bezoek aan het Van Gogh Museum wilt u uiteraard nog meer zien van Amsterdam. Het naastgelegen Stedelijk Museum en het Rijksmuseum Amsterdam liggen beide ook aan het Museumplein. Maar ook een bezoek aan het Anne Frank Huis of de Hermitage is zeer de moeite waard.

Openingstijden & prijzen

Kinderen onder 18 jaar hebben gratis toegang en de beste bezoektijden zijn voor 10 uur en na 15.00 uur. Het van Gogh museum is het hele jaar vanaf 9 uur open, behalve op 1 januari. Tip: u kunt ook op vrijdagavond het Van Gogh museum bezoeken! Koop uw ticket direct online.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Museumplein 6
1071DJ Amsterdam

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer