Tentoonstelling Escher in het Paleis: Zoveel hoeden, zoveel zinnen

131 keer bekeken

10 september 2016 - 2 oktober 2016

Tentoonstelling Escher in het Paleis: Zoveel hoeden, zoveel zinnen

In de tijdelijke tentoonstelling , special ter gelegenheid van Prinsjesdag en het Prinsjesfestival toon Escher in Het Paleis van 10 september t/m 2 oktober de mooiste, spraakmakendste en kleurrijkste hoeden van de afgelopen jaren.

Lees meer

In de tijdelijke tentoonstelling , special ter gelegenheid van Prinsjesdag en het Prinsjesfestival toont Escher in Het Paleis van 10 september t/m 2 oktober de mooiste, spraakmakendste en kleurrijkste hoeden van de afgelopen jaren.

  • Combineer uw bezoek aan Prinsjesdag met deze unieke tijdelijke tentoonstelling
  • Bekijk de hoed van Maxima, die zij droeg in 2002

Prinsjesdag

Van woensdag 14 september tot en met Prinsjesdag, dinsdag 20 september, is de binnenstad van Den Haag het decor van hét feest van de democratie. Prinsjesfestival telt die week vele inhoudelijke en feestelijke activiteiten.

Zoveel hoeden, zoveel zinnen

Prinsjesdag is tegenwoordig niet alleen de dag waarop het werkjaar van de Eerste en Tweede kamer wordt geopend, de dag van de gouden koets en het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting; Prinsjesdag is ook hoedjesdag! Sinds Erica Terpstra in 1977 besloot, als pas gekozen kamerlid een hoed te dragen als eerbetoon aan de Koningin en om een beetje vrolijkheid te brengen is de traditie om hoedjes te dragen ontstaan. Bijna geen vrouw verschijnt sindsdien zonder hoedje bij de troonrede. De hoed is vaak zelfs een statement. Van stijl of zelfs politieke kleur. Zoveel hoeden, zoveel zinnen; van fashion statement tot politiek protest. Van de veelbesproken fascinator van Koningin Maxima uit 2002 tot de protesthoed van Marianne Thieme uit 2011.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Lange Voorhout 74
2514EH

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer