Van Gogh Museum

2367 keer bekeken

Van Gogh Museum

Vincent van Gogh was een 19e-eeuwse Nederlandse post-impressionistische schilder. Zijn werk was was van grote invloed op de 20e-eeuwse kunst. Tijdens zijn leven kreeg hij weinig waardering. Hij verkocht slechts één werk. Tegenwoordig trekt het Van Gogh Museum rond de 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

Lees meer

Vincent van Gogh was een 19e-eeuwse Nederlandse post-impressionistische schilder. Zijn werk was van grote invloed op de 20e-eeuwse kunst. Tijdens zijn leven kreeg hij weinig waardering. Hij verkocht slechts één werk. Tegenwoordig trekt het Van Gogh Museum rond de 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

  • Bezoek het Van Gogh Museum en ontdek 200 doeken, 500 tekeningen en 750 geschreven documenten.
  • Bekijk de meesterwerken als De Zonnebloemen, De Aardappeleters.
  • Boek uw toegangskaarten voor het Van Gogh Museum online en profiteer van korting.

Leven en werken van Vincent van Gogh

Nergens ter wereld vindt u zo veel schilderijen van Vincent van Gogh onder één dak. De collectie bestaat uit meer dan 200 doeken, 500 tekeningen en 750 geschreven documenten. Deze geven samen een geweldig inzicht in zijn leven en zijn werk.

De absolute meesterwerken van het Van Gogh Museum zijn: Van Gogh's zelfportretten, De Zonnebloemen, De Aardappeleters, De Slaapkamer. Naast het werk van Vincent van Gogh bezit het museum ook een collectie over Van Gogh's geschiedenis en werk van andere kunstenaars met wie hij bevriend was of die hij beïnvloedde.

Blog:

Vincent van Gogh: Portret van een man

Ontdek de man achter de schilder in het Van Gogh Museum.

Lees meer

Van Gogh in Amsterdam

Laat Van Gogh u overweldigen met zijn verbazingwekkende werk en kom te weten hoe hij de kunstgeschiedenis beïnvloedde. Tip: 's ochtends is het minder druk in het museum. En u kunt uw bezoek goed combineren met het nabij gelegen Rijksmuseum.

Openingstijden & prijzen

U kunt snel het Van Gogh museum in via de Voucher lane. Geen gedoe met tickets printen, het ticket op uw smartphone laten zien is voldoende. Kinderen onder 18 jaar hebben gratis toegang en de beste bezoektijden zijn voor 10 uur en na 15.00 uur. Het van Gogh museum is het hele jaar vanaf 9 uur open, behalve op 1 januari. Tip: u kunt ook op vrijdagavond het Van Gogh museum bezoeken!

Meer in de omgeving

Na een bezoek aan het Van Gogh Museum wilt u uiteraard nog meer zien van Amsterdam. Het naastgelegen Stedelijk Museum en het Rijksmuseum Amsterdam liggen beide ook aan het Museumplein. Maar ook een bezoek aan het Anne Frank Huis of de Hermitage is zeer de moeite waard.

Hotels rondom het Van Gogh Museum

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; de omgeving van het Van Gogh Museum is een hele leuke buurt om te overnachten. U vindt er voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie:

Wandel vanuit het Van Gogh Museum naar het Vondelpark en drink een kop koffie op een van de fraaie terrassen.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Museumplein 6
1071DJ Amsterdam

Tentoonstelling Daubigny, Monet, Van Gogh

Lees hier alles over de unieke tentoonstelling Daubigny, Monet, Van Gogh in het Van Goghmuseum

Lees meer

Hotel Van Gogh in Amsterdam

Overnacht in uw eigen Van Gogh kamer, met het Van Gogh museum op 300 meter loopafstand.

Amsterdam, Noord-Holland

Bekijk beschikbaarheid

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer

Vincent van Gogh in Brabant

Ontdek de roots van Vincent Van Gogh in Brabant.

Lees meer