Vermeer komt thuis

221 keer bekeken

25 maart 2016 - 26 juni 2016

Vermeer komt thuis

Dankzij een bijzondere samenwerking tussen Museum Prinsenhof Delft en het Rijksmuseum is het meesterwerk te zien in de stad waar Vermeer het omstreeks 1658 schilderde. Het Straatje van Vermeer behoort tot de topstukken van het Rijksmuseum en wordt zelden uitgeleend.

Lees meer

Het 'Straatje van Vermeer' behoort tot de topstukken van het Rijksmuseum en wordt zelden uitgeleend. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen Museum Prinsenhof Delft en het Rijksmuseum is het meesterwerk te zien zijn in de stad waar Vermeer het omstreeks 1658 schilderde.

  • Na 320 jaar komt het wereldberoemde ‘Straatje’ van Vermeer terug naar Delft.
  • Het schilderij is te bewonderen in combinatie met andere Delftse topstukken in de collectie van het Museum Prinsenhof Delft.

Van Johannes Vermeer zijn wereldwijd niet meer dan zo’n 35 werken bewaard gebleven. Delft, de stad waar de schilder zijn leven lang woonde en werkte, bezit geen enkel werk van zijn hand. Het is 60 jaar geleden dat er voor het laatst een Vermeer in Delft te zien was. ‘Het Straatje’ neemt sinds jaar en dag een prominente plek in de vaste presentatie van het Rijksmuseum in.

De locaties die met het leven van Vermeer en ‘Het Straatje’ zijn verbonden bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van Museum Prinsenhof Delft. De stad zelf biedt de context voor het verhaal. Na een bezoek aan de tentoonstelling kan de bezoeker letterlijk in de voetsporen van Vermeer treden. Met nieuwe wandelroutes door de stad, een speciale virtual reality App, Vermeerarrangementen etc. wordt het Delft van Vermeer voor de bezoekers tot leven gebracht. Delft is Vermeer en Vermeer is Delft!

Vermeerwandeling

Ontdek het leven en het werk van Johannes Vermeer met de Vermeerwandeling. Een route door de prachtige historische stad laat u kennis maken met de één van de beroemdste schilders van Nederland.

Onderweg passeert u locaties die een belangrijke rol speelden in het leven van Vermeer zoals het voormalige woonhuis, de panden van het straatje van Vermeer en de Oude Kerk. Diverse draaibare kubussen op de route vertellen meer over zijn leven en werk. De wandeling is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Japans en is voor  €2,00 te koop bij het Toeristen Informatie Punt en Vermeer Centrum Delft.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer