Vestingstedendagen

424 keer bekeken

3 juni 2017 - 5 juni 2017

Vestingstedendagen

Bezoek de Vestingstedendagen en leer meer over de historische vestingsteden. Bekijk ridderspelen, leer alles over oude ambachten en wees getuige van nagespeelde veldslagen.

Lees meer

Eén keer per jaar openen de oude vestingsteden hun poorten en bent u welkom om vergeten verhalen opnieuw te ontdekken. Tijdens de Vestingstedendagen leert u hoe het verdedigingssysteem van de vestingsteden vroeger werkte, ontmoet u historische figuren en bent u getuige van nagespeelde veldslagen. 

  • Bekijk hoe Nederland eruit zag tijdens de middeleeuwen.
  • Leer meer over het verdedigingssysteem van de vestingsteden.

Nederlandse vestingsteden

Door heel Nederland zijn vestingsteden te vinden, het zijn steden die tussen de 15e en 18e  eeuw omringd waren door beschermende muren, wallen en andere verdedigingswerken. Het doel hiervan was om de inwoners te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Iedere vestingstad heeft een eigen unieke sfeer en vertelt een verhaal. Vooral tijdens de Vestingstedendagen herleeft hier het verleden.

Activiteiten Vestingstedendagen

Ieder jaar zijn de vestingstedendagen in een andere stad (dit jaar in: Geertruidenberg). Deze stad wordt omgetoverd tot een historische vesting. Af en toe klinkt er een kanonschot en twee dagen lang kunt u genieten van verschillende activiteiten: zo kunt ridderspelen bekijken, alles leren over oude ambachten en luisteren naar troubadours.

Meer vestingsteden in Nederland

Wist u dat dat Nederland nog veel meer Vestingsteden kent? Een van deze steden vol historie is bijvoorbeeld Amersfoort, in deze stad vindt u nog veel sporen van het verleden zoals de Kamperbinnenpoort. Deze poort was onderdeel van de eerste stadsmuur van Amersfoort. Of wat dacht u van Muiden met haar middeleeuwse kasteel Muiderslot.

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer